Column: Lotgenotengroep Datum January 6, 2018

Mijn collega’s en ik vinden het belangrijk dat wij naast de uitvaarten die wij mogen verzorgen ook een verantwoordelijkheid hebben in wat daarna komt. Dit doen wij deels door met onze families na de uitvaart terug te kijken. Hoe hebben zij het afscheid ervaren. Is het dat geworden wat zij voor ogen hebben gehad. Zijn de juiste keuzes gemaakt of hadden ze graag zaken anders gezien. Wij stellen ons hierin altijd kwetsbaar op. Het is belangrijk, ook voor ons, dat wij de families op de juiste wijze hebben bijgestaan. Ook wij willen blijven leren.
 
Naast dit organiseren wij ook laagdrempelige bijeenkomsten voor weduwen en weduwnaren. Deze bijeenkomsten bestaan uit ontmoetingen met gelijkgestemden. Wij ervaren dat men dit zinvol vindt. Soms zijn er weinig woorden nodig, alleen maar een blik is voldoende. Tijdens deze ontmoetingen worden er soms onderling afspraken gemaakt om een keer samen te fietsen, een schouwburgavond te bezoeken of gewoon met elkaar te wandelen op zondagmiddag.     
 
In 2018 organiseren wij als Monuta Spaans voor de tweede keer een midwinter stampottenbuffet voor weduwen en weduwnaren. Voor hen mochten wij in 2017 de uitvaart verzorgen van hun partners. Vanuit deze bijeenkomst, die ook in 2017 is georganiseerd, is er een lotgenotengroep ontstaan. Zij proberen 4x per jaar bij elkaar te komen in ons uitvaartcentrum. Deze bijeenkomst is voor iedereen toegankelijk die daar behoefte aan heeft. Soms nemen zij ook anderen mee. Een buurvrouw, een sportvriend, etc. Het zijn juist deze bijeenkomsten die ons werk zo bijzonder maken. Daarnaast blijven wij met hen in contact, ook dat vinden wij fijn.
 
Zoals ik al schreef, zijn onze lotgenotenbijeenkomsten voor iedereen die daar behoefte aan heeft toegankelijk. Wilt u een keer een bijeenkomst bijwonen neem gerust contact op met mijn collega Liane. Zij kan u er alles over vertellen.       
 
Wilco Leukenhaus
Uitvaartverzorging Monuta Spaans
Mr. H.F. de Boerlaan 63A
7417 DD  Deventer
0570-620490
wleukenhaus@monuta.nl