Deventer Sportploeg feestelijk gehuldigd Datum September 17, 2018

Een totaal van 62 medailles (19 goud, 34 zilver en 9 brons) en veel, heel veel vaantjes. Dat was de oogst van de sporters van de Deventer Sportploeg op de Special Olympics in de Achterhoek in juni van dit jaar. Zaterdag 15 september zijn de sporters voor dit mooie resultaat gehuldigd. De huldiging vindt plaats tijdens de opening van de Nationale Sportweek.

Voorafgaand aan de huldiging hebben de skeeleraars van SportiefOost.nl en de wielrenners van WSV de Zwaluwen spannende wedstrijden gereden op de wieler- en skeelerbaan. Natuurlijk begeleid door het professionele commentaar van Henk Jan Kerkhof.



Huldiging
Maarten Tip en Liesbeth Grijsen nodigen alle ploegen één voor één uit op
het prachtige podium. De ruim tachtig sporters trainen allemaal bij hun eigen vereniging en dragen dan ook met trots de vlaggen van die verenigingen: AV Daventria ’06, TTV Swift, Stichting De Klup, SV Colmschate ’33, WSV De Zwaluwen, SportiefOost.nl en Budovereniging Deventer. Natuurlijk gekleed in de prachtige kleding van het Deventer bedrijf Deventrade en getooid met de behaalde medailles en vaantjes.
Het was een geweldig toernooi in de Achterhoek, daar zijn alle sporters en coaches het over eens. Dat blijkt wel uit de enthousiaste reacties op de vragen die Maarten Tip stelt aan de sporters. Het publiek beloont de sporters en de coaches met een daverend applaus.



Afsluiting Jubileumjaar
Na het officiële programma sluiten sporters, coaches, werkgroep en genodigden het jubileumjaar (de Stichting Deventer Sportploeg bestaat tien jaar!) feestelijk af in een besloten bijeenkomst op het Festivalterrein. Daar worden ook de coaches en de leden van de werkgroep in het zonnetje gezet en beloond met een kalender met mooie foto’s van het toernooi in juni. Ook worden de partners, zonder wie deelname aan de Special Olympics niet mogelijk is, bedankt. 
Vanaf volgende week richten sporters en coaches de blik op de Special Olympics in 2020 in Den Haag!