Start schaatsseizoen De Scheg met ijspret en IJsselcup Datum October 9, 2017

Het nieuwe schaatsseizoen van Sport- en Belevingscentrum De Scheg in Deventer wordt op 14 oktober geopend. Schaatsliefhebbers kunnen met diverse activiteiten op het ijs weer hun hart ophalen. ’s Avonds staat De Scheg in het teken van de IJsselcup. Een dag later wordt er gestreden om de Holland Cup 1. 
 
Zowel de sportieve en fanatieke hardrijders als de recreatieve en beginnende schaatsers kunnen zaterdag 14 oktober de schaatsen onderbinden. Erben Wennemars zal dit jaar de officiële opening van het nieuwe schaatsseizoen verrichten Hoe en waarmee hij dit gaat doen is nog een verrassing. Er worden diverse schaatsactiviteiten gehouden, er zijn schaatsclinics om aan deel te nemen en er is een heus dweilorkest aanwezig. Om 14.00 uur is er een voorstelling van Frozen en over de hele dag is er een meet & greet met Dave, de mascotte van de ijsbaan. De toegang op de openingsdag is gratis! 
 
IJsselcup en Holland Cup 1 
Zaterdagavond 14 oktober staat in het teken van de IJsselcup, zondagavond 15 oktober van de Holland Cup 1. Dit zijn jaarlijks terugkerende schaatsevenementen die als de opening van het nieuwe schaatsseizoen in Nederland gelden. Tevens zijn het selectiewedstrijden voor de Nederlandse kampioenschappen afstanden of voor de wereldbeker wedstrijden. Bij de heren hebben o.a. Michel Mulder, Dai Dai Ntab, Pim Schipper en Jesper Hospes en bij de vrouwen o.a. Anice Das, Janine Smit, Linda de Vries en Elma de Vries zich ingeschreven. Ook de IJsselcupwinnares van 2016, Annouk van der Weijden, verschijnt weer aan de start in Deventer. Vanuit de Deventer IJsclub neemt Muriël Meijer deel aan de 1.000 en 1.500 meter. Voor beide avonden is de toegang gratis! 
 
Erben Wennemars 
Voor Erben Wennemars is er zaterdag een speciale rol weggelegd. Niet alleen zal hij de officiële opening verrichten, tevens zal hij de aftrap doen van de actie Schaatskoorts. Hoe vaker een schaatser komt naar De Scheg, hoe meer kans hij maakt op mooie prijzen. De Schaatskoorts actieperiode loopt van 14 oktober 2017 tot en met 4 maart 2018.
 
Over De Scheg 
De ijsbaan is zaterdag 14 oktober geopend voor recreatief schaatsen van 12.00 uur tot 17.00 uur. De toegang op zaterdag 14 oktober is gratis. Het is mogelijk om bij De Scheg schaatsen te huren. Meer informatie op http://www.descheg.nl/schaatsen.