Expositie Bets de Wilde in de Haere Olst Datum September 9, 2016

Bets de Wilde exposeert van 4 september tot 3 november in Café Culture Club de Haere in Olst. In de solo-expositie Ander Leven laat de Deventer kunstenares in haar schilderijen het andere leven zien van mens en dier: prinses Beatrix op de fiets, de paus achter de geraniums en een giraffe onder een lantaarnpaal.


Bets de Wilde heeft zich ontwikkeld tot een bijzondere kunstenares door te kijken en te experimenteren met materialen en door zich te laten inspireren door haar omgeving. Niet in een hokje plaatsen. Haar werk is niet onder te brengen in een kunststroming. Bets schildert vanuit haar ziel, en is altijd op zoek naar nieuwe impulsen, vormen, materialen en onderwerpen.



Afgesloten van de buitenwereld
Bets de Wilde woont en werkt in Deventer en is lid van het Kunstcollectief Oranje. Ze is opmerkelijk genoeg pas gaan schilderen op haar veertigste en haar talent is tijdens een langdurige chronische vermoeidheidsziekte (ME) naar boven gekomen.  Met het hele kleine beetje energie die ze nog in zich had, afgesloten van de buitenwereld, zonder les en zonder opleiding begon ze op kleinere doeken te aquarelleren.



Ommekeer

De energie die ze zo lang ontbeert had kwam terug door het volgen van een trainingsprogramma Anders Leven. Na jaren van isolatie kwam de succesvolle ommekeer in haar leven. Kleinere doeken werden ingewisseld voor grote doeken. Haar droom kwam hiermee uit. In 2011 won ze de Talens Publieksprijs en begon ze met exposeren.

De expositie Anders Leven is te bewonderen van donderdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur.