Franse chansons in het Worpplantsoen Datum August 16, 2018

De Muziekkoepel Nering Bögel gaat op zondag 26 augustus op de Franse tour. Voor het middagconcert in het Worpplantsoen werd het kwartet Rose Île met zangeres Toetie Rijnaard vastgelegd. De groep stond eerder dit jaar in de finale van het prestigieuze ’Concours de la chanson’ in Den Haag van de Alliance Française. Dit concours bleek de afgelopen jaren een perfecte springplank te zijn voor vele Nederlandse en Vlaamse talenten waaronder Wende Snijders en Alderliefste.

Rose-île brengt hun nieuwe programma onder de naam: Club Chansons. Zangeres Toetie Rijnaard en haar 3 mannen spelen tango’s, rumba’s, walsen en luisterliedjes in het Frans maar maken ook uitstapjes naar Spaans, Duits en Jiddisch. Vrolijke en melancholische melodieën alsook ritmische nummers om op te dansen of om gewoon van te genieten. Zij creëren een intieme sfeer van romantiek en melancholie. 

Toetie Rijnaard heeft in de loop der jaren een breed repertoire opgebouwd, zong in diverse groepen en deelt nu haar rijke ervaring met de huidige begeleiders. Haar prachtige warme stem past uitstekend bij de mooie klankkleur van de instrumenten. Deze worden bespeeld door Theo Worm (klarinet en gitaar), Gérard Baldeo (gitaar en basgitaar) en Nico Hoogland (accordeon).

De zomerse zondagmiddagconcerten (14.30-16.30 uur) zijn entree vrij. Versnaperingen zijn verkrijgbaar bij de kiosk en in het park is een toiletgelegenheid. Zie ook: .http://www.muziekkoepelneringbogel.nl