Natuurwerkdag : handen uit de mouwen Datum October 26, 2018

Zaterdag 3 november vindt de grootste groene vrijwilligersklus van Nederland weer plaats. Bij de Ulebelt gaan we wilgen snoeien in het Tiny Forest, en de wilgentenen meteen verwerken to een schuilhut voor de schapen.

Iets verderop in Graveland kunnen vrijwilligers meehelpen met het onderhoud aan een heel bijzonder natuurgebiedje. Daar begeleidt Het groenbedrijf een klusochtend om biosopslag et verwijderen. En op nog meer locaties in Deventer zijn klussen te doen: de Hoogstambrigade bij de Rielerenk, de Plantweerdtuin, Zorgtuin Molenenk, Nieuw Heeten en bij IJssellandschap.

Groen, gezond, gezellig
Elke eerste zaterdag van november vindt de Natuurwerkdag plaats, dit jaar voor de 18e keer. Op zo’n 400 locaties gaanvrijwilligers aan de slag met natuurbeheerswerk. Jong en oud kan die dag werken aan het behoud en herstel van natuur en landschap. Het is eigenlijk een opknapbeurt van het landschap. Afhankelijk van de streek en de locatie zijn er verschillende werkzaamheden. De meeste activiteiten bestaan uit kleinschalig onderhoudswerk: snoeien, zagen, hooien, schoonmaken van poelen en paden, het knotten van wilgen, snoeien van fruitbomen, maken van takkenrillen en verwijderen van riet. 

Landschap kan niet zonder vrijwilligers
Al het werk dat verzet wordt op de Natuurwerkdag levert een belangrijke bijdrage aan het beschermen en behouden van natuur. Samen aan het werk voor leefruimte voor de boomkikker, de ringslang, een nestelplek voor vogels of de karakteristieke knotbomenrij. Zorg voor landschap zoals onderhoud aan (knot)bomen, hagen, boomgaarden en houtwallen is steeds meer in vrijwilligershanden. Dankzij hen kan iedereen blijven genieten van het karakteristieke Nederlandse landschap.

Aanmelden
De werkdag bij de Ulebelt start om 9 uur, en is om 13 uur afgelopen. Aanmelden kan via de site http://www.natuurwerkdag.nl of via de Ulebelt..