Open Dag Geertruidentuin Datum June 6, 2016

Op zaterdag 18 juni a.s. zetten de ondernemers van creatief bedrijfsverzamelgebouw Geertruidentuin hun deuren open. In navolging op de succesvolle open dagen van de afgelopen twee jaar kunnen ook dit jaar geïnteresseerden weer een kijkje komen nemen. Tussen 13.00 uur en 17.00 uur is iedereen van harte welkom in het oude Geertruiden Ziekenhuis. Er zijn concerten, open lessen, workshops, exposities, er is een boekenmarkt en er zijn leuke activiteiten voor kinderen. De hoofdingang is aan de H.J.P. Fesevurstraat.
 
De afgelopen jaren is het oude Geertruiden Ziekenhuis omgetoverd tot een multifunctioneel gebouw voor ondernemers, waar onder andere kunstenaars, fotografen, muziekdocenten, ambachtslieden, ontwerpers, coaches en therapeuten hun plek hebben gevonden. Steeds meer afdelingen krijgen hierdoor een nieuwe functie als praktijkruimte, fotostudio, muziekschool, atelier of kantoor.
 
Voor alle nieuwsgierigen uit Deventer en omstreken is het op 18 juni mogelijk om kennis te maken met de ondernemers. Op het binnenplein kun je een routeplanning ophalen. Zo word je langs alle afdelingen geleid waar iets te doen is. Ook is er live muziek op het plein en zijn er spelletjes voor kinderen van Kinderopvang Partou.
 
Altijd al eens piano- of vioolles willen hebben? Wil je een optreden van een kinderkoor meemaken? Ben je geïnteresseerd in boeken (€0,50) aangeboden via  het Rode Kruis? Op zoek naar een goede coach of voedingsadvies? Wil je meedoen aan een creatieve workshop? Of gewoon eens rondneuzen en een kijkje nemen bij exposities van schilderijen, keramiek, sieraden of foto's? Kom dan langs. Het complete programma is te vinden op de facebookpagina van Geertruidentuin (www.facebook.com/geertruidentuin).
 
NB. Tijdens deze dag kun je ook het project 'Kitchen on the run' bezoeken op het terrein voor het pand, aan de Ceintuurbaan. Een internationaal project dat gericht is op het organiseren van ontmoeting tussen lokale vluchtelingen en buurtbewoners. Meer informatie: www.kitchenontherun.org.
 
 
Foto: Harry Nijhof