Kevin Hu: culinaire globetrotter honkvast in Deventer Datum May 6, 2019

Kevin Hu kwam in 1984 naar Nederland. Samen met zijn moeder, twee broers en twee zussen.  Kevin was 9 jaar toen hij zijn vaderland China achter zich liet. Zijn vader was toen al een poosje in Nederland waar hij een chinees restaurant in Delft runde. Al snel verhuisde de familie  van Delft naar Assen waar Kevin naar de lagere school ging en de Nederlandse taal zeer snel onder de knie kreeg.

De familie Hu was een ondernemende familie die een uitdaging niet uit de weg ging. Chinese restaurants in heel het land werden opgestart. Je kunt dus wel zeggen dat Kevin het horeca vak met de paplepel kreeg ingegoten. Na een opleiding aan de hotelschool in Arnhem startte Kevin in 1999 samen met zijn zus zijn eerste zaak in Someren. Daarna volgende nog vele omzwervingen in het horecaland. Zo zwaaide hij de scepter van 2002 tot 2017 over een Chinees Indisch Buffet restaurant in Doetinchem. In 2017 nam hij de Zomertuin aan de Platvoet over.

 

Kevin heeft wel wat met Deventer. Kevin was 16 jaar toen de  familie naar Deventer verhuisde.  Al snel kon hij aan de slag bij een chinees restaurant als jongste bediende. Hier leerde hij het vak pas goed kennen. Van het bedienen van de gasten tot aan het bereiden van de gerechten in de keuken. Hij deed het allemaal. Een prima basis dus voor zijn latere ondernemerschap. In 1997 trouwde hij met zijn vrouw Lisa. De bruiloft werd gehouden in de Zomertuin, het bedrijf wat hij later zou overnemen. 

 

Het naar de zin maken van zijn gasten zit Kevin in het bloed. Daar krijgt hij zijn voldoening uit. Dat moet ook wel als je altijd 7 dagen in de week open bent. Kevin staat altijd paraat om samen met zijn team een culinaire prestatie neer te zetten. Elke dag worden de gerechten in het restaurant vers bereid met de beste producten uit de regio. Het restaurant bestaat uit drie onderdelen, het afhalen, het al carte restaurant en natuurlijk het bekende wokbuffet.  Dit betekent dat al vroeg op de dag de koks beginnen met de voorbereiding. 
 


De Zomertuin is een echt specialiteitenrestaurant met alle gerechten die de Chinees/Indische Keuken zo geliefd maken.  In het a la carte restaurant kun je heerlijke gerechten eten. Dus niet alleen de babi pangang maar specialiteiten zoals de Ti Pan gerechten die vers bereid worden aan tafel. Het wokbuffet is enorm uitgebreid en is zeer populair bij de gasten. Voor een vast bedrag all inclusive eten dat is de trend waarop Kevin heeft ingezet. Als de gasten het naar de zin hebben is zijn dag weer goed. 

Oriëntal Restaurant De Zomertuin
Zwolseweg 437
Telefoon: 0570-642 090
http://www.de-zomertuin.nl