Grote verkeerscontrole in Deventer Datum January 10, 2020

De politie heeft donderdagmiddag en donderdagvanavond een grote verkeerscontrole gehouden in de stad. Tussen16 en 22 uur werd er gecontroleerd bij de overkapping van het Roto Smeets pand aan de Industrieweg. Normaal gesproken werd dit altijd gedaan op de carpoolplaats van de A1, maar nu werd gekozen voor een wat centralere ligging, waarbij ook de rollerbank is toegevoegd. Rond de controleplaats stonden politiewagens met kentekenscanners (ANPR) en meerdere motorrijders om auto's, busjes en vrachtwagentjes, maar ook scooters en snorfietsers naar de controleplaats te leiden. De RDW was aanwezig om te ondersteunen bij het controleren van de technische staat van de voertuigen.

In totaal zijn er 106 voertuigen gecontroleerd, zowel auto's en busjes als scooters en snorfietsers.

Er zijn in totaal 50 bekeuringen uitgeschreven voor diverse zaken, zoals snelheid, gladde banden, rood licht, telefoongebruik en andere zaken. Van deze 50 waren er een aantal bekeuringen die eruit sprongen:

- 8 scooters/snorfietsers kregen een WOK (Wacht Op Keuren) status omdat de constructiesnelheid te hoog is - oftewel omdat ze zijn opgevoerd. Deze scooters moet teruggebracht worden naar het toegestane maximum, en daarna moet het opnieuw gekeurd worden bij de RDW voor men er weer de weg mee op mag.
- 1 persoon werd bekeurd vanwege een te hoog alcoholpromilage
- Er werd 1 persoon aangehouden die nog stond gesignaleerd voor een andere zaak
- Er werd bij 1 persoon een nog openstaande boete van rond de €1000 geïnd 
- Een bestuurder raakte zijn rijbewijs kwijt omdat hij meer dan 50 kilometer per uur te hard reed binnen de bebouwde kom van Deventer.

Foto: Rens Hulman