Man zwaargewond na steekpartij in centrum Deventer Datum June 16, 2022

Vannacht rond 2:50 uur troffen twee passanten een gewonde man aan in de Keizerstraat in de binnenstad van Deventer. Ter hoogte van het pleintje bij Hotel Finch bleek een man met een forse steekwond in zijn schouder te zitten. Vanwege de ernst van de verwondingen werden naast twee ambulances ook een traumahelikopter opgeroepen.

Hoewel de man nog bij kennis was, spraken de hulpdiensten over kritieke verwondingen. De traumahelikopter liet echter te lang op zich wachten, mede omdat het Deventer Ziekenhuis relatief dichtbij was is de man is met spoed per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Een verpleegkundige van de extra opgeroepen ambulance is hierbij ter ondersteuning meegereden in de eerste ambulance. 

Er is nog veel onduidelijk over de situatie. De Officier van Dienst van de politie gaf kort na het incident aan dat de identiteit van de man nog niet bekend was. Het gaat om een Engels sprekende man die niet uit Deventer zou komen. De steekpartij heeft waarschijnlijk niet plaatsgevonden op de exacte plek waar het slachtoffer door voorbijgangers is aangetroffen.

De man wist zelf ook niet precies waar het steekincident plaats had gevonden en had geen duidelijke omschrijving van de dader. Hij wees een richting aan waar hij vandaan zou zijn komen lopen, maar dat kwam niet overeen met waar passanten hem hadden gezien. Mede om deze onduidelijkheid heeft de politie het plaats-delict erg ruim afgezet, om zoveel mogelijk sporen veilig te kunnen stellen. Meerdere omliggende straten, waaronder een groot deel van de Keizerstraat, de Gedempte Gracht en Pikeursbaan werden met afzetlint geblokkeerd.

De Forensische Opsporing en Technische Recherche komen ter plaatse om sporenonderzoek te doen. Dit gaat naar verwachting nog een groot deel van de ochtend in beslag nemen.

Foto's: Rens Hulman