Verkeersruzie loopt uit op mishandeling in Diepenveen Datum July 7, 2021

Een verkeersconflict op de Dorpsstraat in Diepenveen, binnen de 30 kilometerzone in de kern van het dorp, is vanochtend uitgelopen op een mishandeling. De politie kreeg aan het einde van de ochtend een melding van een ongeval. Op de Dorpsstraat bleek een oudere man op de fiets ten val te zijn gekomen, en daarbij een flinke hoofdwond te hebben opgelopen.

Volgens de fietser was een auto die met hoge snelheid door de straat de reden dat hij schrok, zodanig dat hij ten val kwam. De auto en fietser hebben elkaar uiteindelijk niet geraakt. De automobilist stopte wel en de fietser deed zijn beklag over het rijgedrag van de automobilist. Hier was de automobilist niet van gediend en de situatie escaleerde uiteindelijk zodanig dat de automobilist de fietser heeft mishandeld.

De politie kwam daarop met 4 eenheden ter plaatse en moest volgens omstanders de agressieve man met meerdere agenten in bedwang krijgen. De man is aangehouden op verdenking van mishandeling en naar het bureau gebracht, zo bevestigt een Officier van Dienst van de politie. De gevallen fietser is in de ambulance behandeld en daarna naar het ziekenhuis gebracht. Hoe ernstig de verwondingen zijn als gevolg van de val en de mishandeling zijn door de politie niet bekend gemaakt. Op de Dorpsstraat liggen op meerdere plekken druppels en plasjes bloed.

Tijdens het incident kwam een familielid van de automobilist ook nog verhaal halen en zich met de situatie bemoeien. Hij is door de politie weggestuurd.

Foto: Rens Hulman