50 jaar Deventer Amateur Kunst Datum February 6, 2023

In het kader van het 50 jaar jubileum, hebben alle leden van de DAK nagedacht over de invulling van het feest.  Er kwamen heel veel ideeën. Zeer inspirerend, het is duidelijk een creatieve vereniging. 

 

13 februari - 13 mei. In het cultuurhuus Braakhekke, Schoolstraat 6-A te Bathmen, begint op 13 februari een tentoonstelling van kunstenaars van de DAK. 

Twee maanden om u kennis te laten nemen met de vaardigheden van de kunstenaars en u te inspireren misschien zelf lid te worden van deze amateur kunstenaarsvereniging.

 

15 februari. Tweede lezing van Hans Mejan over “ Kunst kijken of ... kunst zien ...”,  een reis van oertijd tot 1900 op het snijvlak van kunstgeschiedenis en kunstfilosofie.
Begintijd 19.30 uur.

 

22 februari. 19.00 - 22.00 uur. Workshop Mixed Media. 

Met mixed media wordt bedoeld een voorstelling of schilderij te maken met andere middelen, dan bv. verf of pastelkrijt. 

Wij rangschikken allerhande kleine dingen en voorwerpen op een doek en plakken die vast. Zodat er een geheel eigen, verrassende compositie ontstaat. 

Wat men zich ook kan bedenken, allerlei kleine dingen en voorwerpen zijn hiervoor te gebruiken. 

Neem zelf een schildersdoek mee of een stevig stuk karton of triplex plaatje als ondergrond. Ook bijzondere materialen die u wilt gebruiken, zoals bijvoorbeeld steentjes, schelpen, linten, knopen, gekleurd papier, foto’s, touw, oude lego, kwasten, oude tubes, oude plattegronden is handig om mee te nemen.

 

Opgeven voor de lezing en de workshop kan via email dak50jaar@gmail.com 

Mensen zonder digitale verbinding kunnen zich opgeven bij DAK, Koningin Wilhelminalaan 20, 7415 KS Deventer op dinsdagmiddag van 14.00 - 16.00 uur of dinsdagavond van 19.30 - 21.30 uur en dondermiddag 14.00 - 16.00 uur