50-jaar Honk- en softbalvereniging The Eagles Datum November 5, 2019

Op 1 november vierde hsv The Eagles haar 50-jarig bestaan. Het was een bijzondere en gedenkwaardige dag. Vijftig jaar honk- en softbal in Deventer, vergeleken met andere sporten een kleine, maar hele sterke speler in de sport. The Eagles heeft haar bestaansrecht wel bewezen, blijkt na 50 jaar. 

Het jubileum was extra bijzonder door de uitreiking van twee Koninklijke onderscheidingen door burgemeester Ron König aan de clubiconen Perry de Jong en René de Jong. De heren zijn benoemd tot Lid van de Orde van Oranje Nassau. De burgemeester heeft in zijn speech lovende woorden uitgesproken over beide heren en wat vrijwilligers betekenen voor de samenleving in het algemeen. Om een lintje te krijgen moet je langere tijd een waardevolle bijdrage leveren aan de maatschappij. 
Deze bevriende vrijwilligers zijn spelers van het eerste uur en in de loop der jaren hebben zij veel betekend voor de club in diverse functies zoals trainer/coach, wedstrijdsecretaris en materiaal- en veldbeheer. Bovendien waren beide heren actief als scheidsrechters en reisden hiervoor het hele land door op zowel honk- en softbalgebied. Perry en René zijn respectievelijk 51 en 47 jaar lid van de vereniging. Bovendien is ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan een jubileumboek uitgegeven waarin 50 jaar hsv The Eagles in woord en beeld is gebracht, opgesteld door twee oud-leden van de club, Andy Portier en Dinie Kaauw. Het boek is aangeboden aan Joost Hettinga, voorzitter van de club en aan burgemeester Ron König. Inmiddels zijn er al zo’n 100 exemplaren over de toonbank gegaan. 

De receptie werd druk bezocht. Uiteraard waren de familieleden van de gedecoreerden in grote getale aanwezig, naast huidige en oud-leden en vertegenwoordigers van sportverenigingen uit de regio.