De Rots & Water methode door Kinderbeweegcoach Annemieke Datum January 23, 2020

Annemieke ten Dam is blij en trots. Sinds april vorig jaar heeft ze haar ambitie en droom kunnen waarmaken, door te starten met haar eigen bedrijf Kinderbeweegcoach Deventer.  Hoog tijd dus om eens met Annemieke kennis te maken en te ontdekken wat haar beweegt, inspireert en vooral gelukkig maakt.

Annemieke ten Dam is 41 jaar, moeder van een prachtige dochter en is gelukkig met haar lieve man.  Woonachtig in Deventer werkt ze al sinds haar 17e vol enthousiasme met kinderen. In de recreatieve sector, de buitenschoolse opvang en als onderwijsassistent. Nadat ze haar PABO opleiding had afgerond ging ze in het basisschoolonderwijs aan de slag. Doordat ze een aanvullende gymopleiding met goed gevolg had afgelegd, ging ze gymlessen verzorgen bij de Brede School in Schalkhaar.

Rots & Water Methodiek
Door haar werk als gymlerares kwam ze in contact met de Rots & Water Methodiek. Via de school in Schalkhaar kon ze de training als instructeur van de Rots en Water Methodiek gaan volgen. De training werd gegeven door de grondlegger van de inmiddels wereldwijde bekende methode van Freerk Ykema. Er ging een wereld voor haar open. De cursus Rots & Water maakte veel bij haar los en ze wist meteen “deze training gun ik alle kinderen.  Bij deze methode ligt mijn toekomst”.


 
De Rots & Water methodiek is een weerbaarheidstraining waarbij de communicatie en sociale vaardigheden bij kinderen in de leeftijd van 9-12 en van 12-18 jaar wordt vergroot. In de training worden de kinderen door gerichte oefeningen en spelvormen geleerd hun lichaamsbewustzijn, zelfbewustzijn en weerbaarheid te vergroten.

Aan de slag met de methodiek Rots & Water
Nadat Annemieke de training met goed gevolg had afgerond, ging ze de methode zelf toepassen in haar lessen. “Het is een totaal andere manier van lesgeven”, vertelt ze stralend. “Bij de traditionele gymlessen draait het om motorische vaardigheden en prestatie en worden de lessen gegeven in grote groepen. Bij Rots en Water draait het niet om de resultaten, of je wint of verliest, maar gaat het om de ervaringen en het bewustworden. In groepen van maximaal 10 kinderen staat de basisveiligheid centraal. Vanuit dit vertrekpunt wordt er gewerkt aan de leerdoelen zoals: voor jezelf opkomen, nee durven zeggen, pestgedrag negeren of aangaan en je eigen keuzes durven maken”.

 

“Voor mij is Rots en Water onderdeel van mijn leven geworden. Ik heb de methodiek zo eigen gemaakt dat ik het in het dagelijks leven toepas. Ik kies wanneer ik iemand confronteer (Rots) of ik kies bewust wanneer ik stil ben (Water). Ik heb geleerd dat de Rotsmanier niet altijd de beste keuze is…….Water brengt je verder”!

Mindfulness methode Eline Snel
Annemiek geeft sinds kort ook Mindfulness voor kinderen. Een perfecte aanvulling op de Rots & Water Methodiek. In de huidige maatschappij worden de kinderen overladen met prikkels en staat de prestatie vaak centraal. Kinderen komen daardoor nauwelijks nog tot rust. De mindfulness methode van Eline Snel is een zeer praktische, efficiënte en eenvoudige methode. In slechts 8 lessen leren de kinderen een balans te vinden tussen actie en rust, in denken en in doen. Annemieke leert de kinderen in de leeftijdsgroepen van 8-12, 12-14 en 14-18 d.m.v. aandachtsoefeningen, het werkboek en ademhalingsoefeningen tot rust te komen, hun gedachten en eigen gedrag te observeren en te reflecteren.

 

De lessen gebeuren zittend. Annemieke vertelt een verhaal. Door langere tijd stil zijn, worden de kinderen bewust wat in de binnen- en buitenwereld afspeelt. Ze leren dat ze niet hun gedachten hoeven te zijn, maar van een afstandje kijken. Dingen voorbij laten gaan. Door lichaamsgerichte oefeningen worden ze bewust van lichaam en gedachten. In staat betere keuzes te maken, betere concentratie, beter in je vel steken en veel eerder vanuit eigen keuze goede beslissingen maken.

 

Meer informatie en gratis proeflessen
De lessen Rots & Water en Mindfulness worden op vrijdagmiddag- en avond gegeven in het Hof van Salland in Diepenveen. Voor meer informatie surf dan even naar de website http://www.kinderbeweegcoachdeventer.nl/

Wilt u een gratis proeftraining voor uw kind stuur dan even een mailtje naar info@kinderbeweegcoachdeventer.nl

Ouderinformatieavond
De ouderinformatieavond Rots & Water is op woensdagavond 29 januari.
De ouderinformatieavond Mindfullness is op vrijdagavond 28 februari.
Aanmelden voor bovenstaande informatieavonden via info@kinderbeweegcoach.nl

©hanzestad.nl - Paul Kusters -