Oliebollenactie Sempre Crescendo, Diepenveen Datum March 10, 2023

Met voorjaar voor de deur en soms nog wat kou en winterse buien houden de leden van Muziekvereniging Sempre Crescendo op zaterdag 18 maart a.s. een oliebollenactie. Ook in deze tijd van het jaar smaakt een verse oliebol heel goed. 

In 2023 viert de Diepenveense muziekvereniging haar 100 jarig bestaan. Van die 100 jaar wordt al ruim 70 jaar twee keer per jaar een oliebollenactie georganiseerd. Het deeg wordt gemaakt volgens een traditioneel en ambachtelijk recept. Vervolgens worden de oliebollen gebakken en verkocht in Diepenveen. De deegmengers starten in alle vroegte. Ze bereiden alles voor en beginnen met het mengen van het deeg. Er wordt gewerkt met twee bakploegen. De eerste ploeg start om 7 uur en wordt om 10 uur afgelost door de tweede ploeg. 

Vanaf 10 uur gaan de leden het dorp in voor de verkoop. Behalve huis-aan-huis zijn de verse en vaak zelfs nog warme oliebollen ook te koop aan de kraam voor Albert Heijn aan de Dorpsstraat en bij Boomkwekerij en Tuincentrum Gooiker aan de Wechelerweg. Bij de kraam voor de supermarkt kan gepind worden. Voor de verkoop aan huis kan contant betaald worden of met een QR code via uw bankapp.

Ook in het jaar van hun eeuwfeest zetten de leden van Muziekvereniging Sempre Crescendo de schouders eronder en verblijden de inwoners van Diepenveen graag met hun versgebakken oliebollen.