Op reis naar een andere cultuur met Match & Connect Datum June 1, 2022

 Reizen, andere culturen en nieuwe mensen ontdekken. Wie wil dat nou niet? Duur? Nee hoor, want je hoeft er helemaal de grens niet voor over. Er zijn heel veel mensen die hun cultuur en hun gewoonten graag met je willen delen en die ook heel erg open staan voor jouw levensverhaal!
 
Via het project Match & Connect Deventer worden nieuwkomers gekoppeld aan Nederlanders. Om elkaar te leren kennen, de taal te oefenen, elkaars verhalen te horen, samen te eten, Deventer en omgeving te ontdekken, samen voetbal te kijken en nog veel meer. Sinds de start van het project in januari 2018 zijn meer dan 100 koppelingen gemaakt en zijn er vele vriendschappen uit ontstaan. Match & Connect is een project wat levens verrijken voor zowel de nieuwkomers als de Nederlandse vrijwilligers.
                                                                                                                                                              
 
Match & Connect koppel aan het woord
Marcel en Lidwien (70+) hebben meegedaan met dit project en zijn er heel erg enthousiast over. Het project is na een jaar afgesloten maar zij gaan door: “Onze jonge Syrische vrienden Ziad en Batool zijn inmiddels gewoon familie geworden.”
 
Marcel en Lidwien vertellen: “We zien elkaar wekelijks, praten en eten samen, we helpen elkaar. Marcel en Ziad hebben geklust in hun nieuwe huis en Lidwien en Batool hebben gordijnen genaaid. Ziad heeft onze bomen gesnoeid. Wij helpen hen met moeilijke brieven van allerlei instanties. Zo zijn we er achter gekomen dat ons eigen Nederland voor nieuwkomers vaak een ondoorgrondelijk woud van regeltjes is. We hebben in de Ramadan samen een paar keer “het vasten gebroken”, na zonsondergang met een feestelijke maaltijd. We staan open voor elkaars cultuur, hebben een groepsapp en zijn er voor elkaar. Wij vinden het heel erg verrijkend en wensen veel meer Nederlanders toe dat ze op deze manier de grens over gaan om nieuwe vrienden te maken”.
 
 
Enthousiast? Meld je aan en volg de training!
Match & Connect zoekt momenteel voor meerdere gezinnen en alleenstaanden een match. Ben je enthousiast geworden en wil jij ook bijdragen aan meer verbinding tussen verschillende culturen in Deventer? Meld je dan aan via de website: www.stichtingpresent.nl/deventer/aanmelden-maatjes .
Iedere nieuwe vrijwilliger volgt voorafgaand aan de start van een koppeling een training. De eerst volgende training vindt plaats op 13 juli 2022 van 9.30 uur – 15.30 uur. Locatie H.G. Gooszenstraat 10 in Deventer.
 
Ben jij de nieuwe vrijwilliger die Match & Connect verwelkomt? Of heb je nog vragen?
Neem dan contact op met een van de coördinatoren.
Anna Claudia: a.wellner@humanitas.nl | 06 12738254
Michelle: michelle.nijhuis@presentdeventer.nl | 06 40263404