24.000 euro voor beweging van Salland Zorgverzekering Datum May 16, 2022

Overijsselse sportverenigingen met een goed idee om een groep mensen aan het bewegen te krijgen kunnen behoorlijke bedragen winnen. Salland Zorgverzekeringen ziet bewegen als een belangrijke factor om mensen gezond te houden. Daarom stelt zij het innovatiebudget beschikbaar van totaal 24.000 euro.

Salland deelt 12.000 euro uit aan vier verenigingen uit de provincies Overijssel en Gelderland. Tot 1 juni kunnen de sportverenigingen uit Overijssel hun idee inleveren. Daarna volgt een nominatie en een stemronde van het publiek. Eind juni zijn de winnaars bekend. De Gelderlandse sportverenigingen kunnen in het najaar meedoen.
Vorig jaar werd het innovatiebudget nog verdeeld per gemeente. Nu heeft Salland het budget per provincie verdeeld, waardoor de vier verenigingen een hoger bedrag winnen. De sportverenigingen in Overijssel kunnen nu ideeën indienen. Het prijzengeld voor de winnaar heeft Salland ten opzichte van vorig verhoogd van € 2.000 naar € 8.000.

Teamlid Martijn Abbenhues van Salland Zorgverzekeringen: “We vinden gezondheid in onze regio belangrijk. Daarom hebben we de Salland Clubactie om verenigingen extra financiële steun te geven. Dit innovatiebudget komt daar bovenop en is voor alle sportverenigingen in de provincie toegankelijk. We vragen maar één ding en dat is een goed idee om mensen in beweging te krijgen.” De vereniging met de meeste stemmen krijgt dit jaar € 8.000. Tweede, derde en vierde plaats krijgen respectievelijk 2.500, 1.000, 500 euro.

Beoordeling ideeën
De ideeën worden beoordeeld op onderdelen als; brengt het idee (groepen) mensen in beweging? En dient het een sociaal maatschappelijk doel, dus is het niet alleen interessant voor de aanvrager maar ook voor de omgeving. Zes ideeën worden op 6 juni aanstaande genomineerd door Salland Zorgverzekeringen. Het publiek, iedereen met een e-mailadres, geeft het eindoordeel door te gaan stemmen via de website van Salland. Op 23 en 24 juni worden de winnaars bekend gemaakt.

Salland Zorgverzekeringen is een regionale zorgverzekeraar en staat open voor regionale initiatieven. Samen zoeken we naar oplossingen. Over goede zorg hoeven onze verzekerden zich geen zorgen te maken. Dat regelen we gewoon. Liever richten wij ons op gezondheid, zodat de regio op haar inwoners kan blijven bouwen. Salland Zorgverzekeringen biedt inspiratie en oplossingen op het gebied van beweging, gezond eten en ontspanning.