DSC Nordic Sport viert 10-jarig bestaan met gratis clinics Datum September 30, 2021

Op 23 oktober viert DSC NordicSports haar 10-jarige jubileum. Iedereen is welkom om deze heuglijke mijlpaal samen te vieren.  Leden van de  club staan klaar om iedereen die dat wil de gelegenheid te geven kennis te maken met het cross-skaten of rolskiën tijdens gratis clinics. Om 15:00 en 16:00 uur kunt u uw eerste meters maken op  cross-skates en rolski’s  op  Sportpark Keizerslanden Borgelerdijk 3 in Deventer. Inloop voor de clinics is vanaf 14:00. 

Cross-skaten en rolskiën  lijken beide op langlaufen, maar in plaats van glijden in de sneeuw, rol je  op wieltjes op  verharde of onverharde paden.  Ben je sportief en op zoek naar een nieuwe uitdaging, dan biedt de clinic een leuke manier om te ervaren of het wat is voor jou. Kom langs en probeer het uit!

Open dag zaterdag 23 oktober
- Kom rolski en cross skate uitproberen! Onder leiding van ervaren instructeurs
- kraampje met koek en zopie
- demonstraties biatlon (schiet met lasergeweren)
- een gezellige en sportieve middag!

Locatie
Wieler- en skeelerbaan op het sportcomplex Keizerslanden, Borgelerdijk 3 te Deventer
Ontstaan
De oprichter van de club, Menno Faber, verbleef rond zijn 20-ste in Noorwegen. Voor Noren is langlaufen als fietsen voor Nederlanders. Bij terugkomst in Nederland besloot Menno bij gebrek aan sneeuw, reisleider te worden van langlaufreizen. Tijdens een van die reizen kwam hij in contact met een importeur van cross-skates. In 2006 testte Menno uit of cross-skaten op Nederlandse fietspaden een gelijkwaardige alternatief is voor langlaufen. Dat beviel zo goed dat Menno cursussen is gaan geven. Na zijn verhuizing naar Diepenveen ontstond in de loop van 4 jaar een groep die wel eens samen een toertocht reden. Bij Menno en een aantal voormalige enthousiaste cursisten ontstond de behoefte om de sport in clubverband te beoefenen. Die kans deed zich al snel voor bij de DSC (Diepenveense Sport Club) want het bleek heel eenvoudig om een afdeling te starten bij DSC. De prille vereniging kon direct gebruik maken van het handbalveld en het clubgebouw en hoefde nauwelijks kosten te maken voor de officiële registratie tot vereniging. Een ideale start!

Zo ontstond op 2 november 2011 de DSC Afdeling Nordic Sports met als bestuursleden Menno Faber, Gilles van den Berg en Hans Koers en 3 leden. 

De club groeide in 10 jaar tijd uit  tot 35 leden. De club heeft nu 4 techniektrainers, die de proeflessen en basiscursussen geven voor belangstellenden en techniektrainingen geven aan de bestaande leden voor cross-skaten en rolskiën. De club is actief in het organiseren van toertochten, waaronder enkele hele bijzondere tochten, zoals de zonnewendetocht op de langste dag en de lichtjestocht op de kortste dag van het jaar. In oktober kunnen eigen leden en leden van andere langlauf-, rolski en cross-skate verenigingen de Salland marathon rijden. Inmiddels is het traditie om in januari een weekend in Sauerland te langlaufen, een heerlijk sportieve beleving die de verenigingsband versterkt. Op het handbalveld van DSC staat inmiddels een houten huisje, met alle benodigde cross-skate- en rolski-materiaal voor deelnemers aan proeflessen en basiscursussen.

De club is klaar om door te stromen naar het volgende lustrum en nodigt iedereen die kennis wil maken met deze leuke sport uit om deel te nemen aan de gratis clinic. Voor verdere informatie over deelname aan basiscursussen zie website http://www.nordicsports-diepenveen.nl.