Opening Scholenroute Diepenveen Datum November 9, 2021

De Scholenroute Diepenveen wordt vrijdag 12 november 2021 om 14.15 uur officieel geopend. Daarvoor zal Sam Beukema (Oud-Diepenveens/Go-Ahead en huidig AZ-voetballer) de beweegbank in werking stellen. De opening vindt plaats voor het Kulturhuis te Diepenveen. Kinderen van beide Diepenveense basisscholen zijn in het bijzonder uitgenodigd. Er zal een kleine gezonde traktatie voor de leerlingen klaar liggen.

Deze beweegbank wordt aan het dorp en dus ook aan de kinderen geschonken door de ondernemersvereniging Diepenveen vanwege het 50-jarige bestaan.  Dit initiatief paste heel goed in de derde beweegroute, de scholenroute, die Stichting Vrij in Diepenveen aanlegt. De Scholenroute daagt kinderen spelenderwijs uit om in beweging te komen van en naar school (O.I.D.). Deze schenking werd dus eenvoudig ingepast en de stichting heeft er nog aanvullende fondsen voor vrijgemaakt.Naast deze scholenroute, wordt ook de Draaiomroute geopend die al in 2020 werd gerealiseerd, maar door corona en bouwwerkzaamheden in de Draaiomsweg nog niet officieel geopend is. Beide routes staan in verbinding met elkaar. Tijdens de corona heeft de bootcamproute in het bos rondom huize Rande (Hotel Gaia) zijn nut bewezen. Dit was de eerste route die stichting Vrij in Diepenveen aanlegde. Bijna dagelijks sporten er mensen, van intensief tot gewoon even een paar oefeningen meepakken tijdens de wandeling. Komende tijd zal de scholenroute verder uitgebreid worden met nog meer beweegprikkels.

Deze routes zijn mogelijk gemaakt door bijdragen van Provincie Overijssel, ENO (zorgverzekeraar Salland), het regionaal genootschap Fysiotherapie De Fysiotherapeut, Gemeente Deventer, OBB Speelruimtespecialisten en paramedisch centrum De Spil.

Een leuk filmpje over de beweegbank vindt u op https://youtu.be/VqPLqJepzE4 en over de beweegroutes veel meer informatie op http://www.beweegroutesdiepenveen.nl