Prima debuut turnsters niveau 5 Datum November 14, 2022

Afgelopen zaterdag was het vroeg dag voor Tess Zuurveld, Lisa Bronsvoort, Maira Vercouteren, Yfke Mulder en Puck Bumkens. Zij vormde met z’n vijven een team dat om 8.20 uur aanwezig moest zijn in Nieuwleusen voor hun debuutwedstrijd .

Ondanks de zenuwen turnde dit 5 tal een uitstekende wedstrijd met een uitschieter van Lisa Bronsvoort  (Bathmen) op het onderdeel brug. Door haar mooie opzwaai en ruime bewegingen zette zij hier maar liefst de 2e score neer in het gehele deelnemersveld. Het team eindigde gezamenlijk op de 4e plaats en kreeg vol trots een bronzen medaille omgehangen.


In de 2e wedstrijd nog meer debutanten in de persoon van Chelsea Brunsveld, Leine Stam, Loreen Dirksen en Lynn Nijnhuis. Ook hier was de spanning duidelijk te merken; vooral vervelend als de 10 cm smalle evenwichtsbalk het eerste toestel is. Toch werd ook door dit team naar tevredenheid gepresteerd. Zij mochten naast het podium plaatsnemen om stralend  hun bronzen medaille in ontvangst te nemen.

Nu de kop er af is, weten de turnsters en trainers waar ze mee aan de slag kunnen. In januari  2023 staat de volgende teamwedstrijd  voor niveau 5 op het programma.

Een dag later werd in het Zeeuwse Zierikzee de individuele voorwedstrijd in de 1e divisie georganiseerd. Renna Alebate (Bathmen) en Chris Flim (Rijssen) waren van de partij. Hier en daar een onzekerheid, maar op het onderdeel sprong lieten beiden een uitstekende tshukahara zien waarmee ze hoge ogen gooiden. Ook ver hen nog de nodige verbeterpunten, waar de komende periode hard op gewerkt zal worden.