Special Olympics Team NL is er klaar voor.... Datum February 8, 2019

Op zaterdag 9 februari presenteren Abiesh Raguthas en Hugo Faber van WSV de Zwaluwen, samen met hun coach Rick Tuinman en de rest van Special Olympics Team NL zich voor het eerst aan het publiek. Na maandenlange voorbereidingen en trainingen zijn de 65 sporters met een verstandelijke beperking klaar voor de Special Olympics World Games 2019 in Abu Dhabi, ’s werelds grote sportevenement in 2019. 
 
Team NL stapt op 7 maart op het Etihad Airways vliegtuig naar Abu Dhabi, waarna vele levens zullen veranderen en de sporters boven zichzelf uit zullen stijgen wat betreft sportprestaties maar vooral ook zelfstandigheid en zelfredzaamheid. 
 
Van 14 maart t/m 21 maart strijden in totaal 7.000 sporters met een verstandelijke beperking uit meer dan 170 landen tegen elkaar tijdens de Special Olympics World Games 2019 in Abu Dhabi. De 65 sporters en 23 coaches van Team NL zullen in Abu Dhabi actief zijn in 13 takken van sport: atletiek, bowlen, golf, gymnastiek, handbal, inline-skaten, judo, paardrijden, tennis, voetbal, wielrennen, zeilen, zwemmen en open water zwemmen.  
 
Op zaterdag 9 februari presenteert Team NL zich aan het publiek in de kleding van Craft waarin zij topprestaties gaan leveren. Tevens krijgen de sporters een mediatraining van Nelli Cooman, voormalig Nederlands atlete én al jarenlang ambassadeur van Special Olympics Nederland. Het podium van deze presentatie is in het hart van de sport; het Sport College van ROC Midden Nederland in Galgenwaard.
 
Het programma op 9 februari is, onder voorbehoud, als volgt:
13.30 – 14.00 Interviews sporters en coaches (alleen op aanvraag)
14.00 Ontvangst sporters en familie  
14.15 Welkom 
14.30 Team NL: ‘’Mediatraining; do’s en don’ts’’ 
Ouders en verzorgers: ‘’Changing Lives, Changing Attitudes’’   
Hoofdcoaches: ‘’Laatste puntjes op de i’’
15.30 Presentatie Team NL op catwalk
16.15 Borrel
16.45 Afsluiting
 
Special Olympics
Special Olympics Nederland maakt deel uit van een wereldwijde beweging in 170 landen die zich inzet om het leven van mensen met een verstandelijke beperking te verbeteren door middel van het organiseren van sportevenementen. Naast de vele gezondheidsvoordelen geeft Special Olympics de sporters een kans om te stralen op een podium. Een podium die hen meer zelfrespect en zelfvertrouwen geeft. Zij worden mondiger, zelfstandiger en leren opkomen voor hun eigen belangen. Daarmee verbetert de kwaliteit van hun leven en neemt hun geluksgraad toe.
 
Dit gaat niet zonder de hulp van onze partner Rabobank Foundation, maatschappelijk partners Fonds Gehandicaptensport & VriendenLoterij en Eventpartners Coca Cola Nederland, Stamhuis & Kerry Group. 

 Foto: Rachelle Fotografie & Christijn Groeneveld