Stijn Lammers combineert school makkelijk met turnen Datum October 31, 2022

Stijn Lammers (15 jaar) uit Twello zit in havo 4 op het Centre for Sports & Education (CSE) in Zwolle. Stijn heeft tijdens het Nederlands Kampioenschap turnen in juni 2022 twee medailles gepakt. Het kampioenschapstoernooi werd in het sportpaleis van AHOY Rotterdam georganiseerd en in een volgepakt sportpaleis werd Stijn in de leeftijdscategorie onder de 14 jaar 2e en 3e van Nederland op de onderdelen brug (2e) en sprong (3e). Als ambitieuze sporter krijg je op deze unieke school de kans je talenten optimaal te ontwikkelen en daarbij een opleiding op je eigen niveau te volgen (vanaf groep 7 basisschool t/m 6 vwo, mbo en hbo).
 
Stijn is gedreven om het allerbeste uit zichzelf te halen. “Het topsportleven is als fietsen: als je in evenwicht wilt blijven moet je vooruit blijven gaan”, aldus Stijn. Hij mist op het CSE geen reguliere lessen, waardoor hij zich volledig kan concentreren op het turnen, terwijl hij tegelijkertijd toewerkt naar zijn schooldiploma. Naast sportspecifieke trainingen en sportondersteunende lessen is er voor Stijn op school ook ruimte voor informatie over voeding, kracht en mentale aspecten. Alles om bij te dragen aan zijn wens om topsporter te worden. Turnen is 1 van de 19 verschillende sportopleidingen die je kunt volgen binnen het CSE.


 
Droom
Stijn zijn turndroom is om zo goed mogelijk te worden en aansluiting te vinden bij TeamNL. Stijn wil de komende jaren veel (inter)nationale wedstrijdervaring opdoen en aansluiting vinden bij de top van Europa en gaan meestrijden om de medailles bij kampioenschappen. De ruimte die het CSE biedt om dagelijks te trainen tijdens je schooldag draagt hopelijk een steentje bij aan zijn droom.

CSE Open
Het CSE zorgt ervoor dat elk talent het beste uit zichzelf haalt, op alle fronten. Dat maakt het CSE bijzonder. De sfeer op het CSE voelt ook anders, de drive en de mentaliteit om het hoogst haalbare uit jezelf te halen voel je als je door de school loopt. Nieuwsgierigen kunnen dit ervaren op woensdag 16 november tijdens het CSE Open. De deuren staan vanaf 18 uur open voor geïnteresseerden; talenten, ouders, maar ook coaches, trainers, sportbonden en sportverenigingen. Deze avond is bedoeld om een kijkje te nemen op de school en topsport te beleven. Ook Stijn laat graag zijn skills zien en is in voor een praatje. Hij vertelt graag over zijn ervaring op het CSE.
Meer informatie: www.cse-zwolle.nl.