2 films tijdens de Dutch Sustainable Fashion Week. Datum October 3, 2019

Van 4 t/m 13 oktober vindt voor de 6e keer de Dutch Sustainable Fashion Week plaats (DSFW). Een evenement waarin het 10 dagen lang draait om bewustwording op het gebied van duurzame mode.  Hierover zijn er 2 films te zien in Filmhuis de Keizer. 

Weet jij eigenlijk hoe vervuilend de kledingindustrie is? Maar dat er ook een heleboel pioniers zijn die dit willen veranderen? Documentairemaakster Chanel Trapman, geeft dit heel mooi weer in haar documentaire 'The Positive Chain of Change”. De documentaire laat de kracht van samenwerking zien tussen de pioniers in de kledingindustrie. 
Vrijdag 4 oktober komt Trampman naar filmhuis de Keizer voor een korte inleiding en gaat na de film graag in gesprek.  

The True Cost
Dinsdag 8 oktober wordt The True Cost vertoond. Deze film gaat over de mensen die de kleding maken en over de impact die deze industrie heeft op onze wereld. De prijs van kleding is de laatste decennia steeds lager geworden, terwijl mens en milieu een steeds hogere prijs moeten betalen. De hoofdvraag in de film: wie en wat betaalt de kosten voor onze kleding? De film is gedraaid in landen over de hele wereld, van de runways in Parijs tot aan de donkerste stegen van Dhaka.  Voor kaarten en meer informatie kijk je op de website van het filmhuis http://www.filmhuisdekeizer.nl of op de website Dutch Sustainable Fashion Week  http://www.dsfw.nl.