2e aflevering Mindset Deventer met S10 en Artik Datum April 23, 2021

Steeds meer jongeren kampen met somberheid en depressieve klachten. Door de Coronacrisis neemt het aantal jongeren met deze klachten ernstig toe. Somberheid en depressie is een lastige thema om te bespreken.

Zeker als jongere. Steeds meer relevante Nederlandsen artiesten komen op hun beurt uit voor hun psychische klachten, of spreken zich vrijuit uit over de onzekerheden die bij het artiestenbestaan en opgroeien komen kijken. Ze vertellen erover in hun liedjes, maar ook daarbuiten spreken zij zich uit over deze thematiek. 1+1 dachten een aantal culturele organisaties, welzijnsinstellingen en GGZ partijen uit Deventer. Zij bundelen onder leiding van Kunstcircuit Deventer hun krachten binnen het project Mindset.

Platform
Mindset is een nieuw en vernieuwend Deventer jongerenplatform met talkshows en podcasts waarbinnen op regelmatige basis landelijke bekende artiesten en bekende jonge Deventenaren uitgenodigd worden die open spreken over hun psychische klachten, of onzekerheden die komen kijken bij opgroeien. 

De artiesten vertellen over hun carrière, creatieve processen, maar ook over de twijfels, onzekerheden eventuele psychische klachten waar zij mee te kampen hebben of hadden.
Door de klachten in een context te plaatsen en te laten zien hoe je iets negatiefs om kan zetten naar iets positiefs zorgt Mindset ervoor dat jongeren met klachten zich herkennen in de verhalen en erachter komen dat je hier open over mag en kan zijn. 

Aflevering 2
Waar in de eerste aflevering rapper en producer Sor en Deventer DJ en producer De Sluwe Vos te gast waren is het in aflevering 2 de beurt aan muzikaal wonderkind S10. Zij maakt met haar liedjes, die een mix van songwriting en hiphop zijn, een verbluffende indruk en is dan ook niet voor niets een van grote talenten van Nederland. Naast haar zit Deventer spoken word artiest Artik. Onder leiding van gespreksleider Manu van Kersbergen gaan zij in gesprek over de lastige periodes uit hun leven en vertellen zij hoe zij een positieve mind set hebben gevonden en vast weten te houden.

Aflevering 2 van Mindset gaat op zondag 2 mei in première via het YouTube kanaal van Mindset Deventer http://www.youtube.com/channel/UCOr1YwKAPDxmXnq-Cb4YSTA

Foto: Nusa Fotografie