2e Bergkerkconcert door het Emrah Oguztürk Trio. Datum March 12, 2021

Het tweede concert in de nieuwe serie Bergkerkconcerten in de Bergkerk te Deventer wordt verzorgd door het Emrah Oguztürk Trio op vrijdagavond 19 maart a.s. Emrah Oguztürk bespeelt verschillende traditionele Oosterse blaasinstrumenten zoals de kaval, duduk en de mey. Het concert is te zien via een livestream op www.bergkerkconcerten.nl

Met begeleiding van de Oosterse snaarinstrumenten zal het trio een concert verzorgen met muziek in Anatolische sferen. Na zijn eerste concert in 2013 bij de Bergkerk brengt Emrah Oguztürk die het trio leidt dit keer voornamelijk liederen uit zijn eerst uitgebrachte solo album Roye Ma - Our Soul.

Bergkerkconcerten in de Deventer Bergkerk is een nieuwe concertserie. De concerten vinden op elke laatste vrijdag van de maand plaats en bieden een kwalitatief hoogwaardig programma in de genres (modern-) klassiek, orgelmuziek en wereldmuziek. Het openingsconcert op vrijdag 26 februari werd verzorgd door Maurits Bunt (orgel en clavecimbel), Lisa Bunt (sopraan) en Harald Bunt (viola da gamba) en oogstte veel positieve reacties.
Omdat het vanwege de huidige coronamaatregelen nog niet mogelijk is om de concerten ‘live’ bij te kunnen wonen in de Bergkerk zullen deze in eerste instantie gratis worden aangeboden via een livestream. Wanneer het in de toekomst weer mogelijk is om er bij te zijn is iedereen daar uiteraard alvast van harte voor uitgenodigd! 

Het concert  van het Emrah Oguztürk Trio is gratis te volgen via de livestream op http://www.bergkerkconcerten.nl op vrijdag 19 maart om 20.00 uur.

Het volgende concert in de serie Bergkerkconcerten is :
3 April  20.00 uur : Il canto di Rame – kwartet met sopraan, saxofoon, cello & orgel.