Drie concerten in het teken van de Bevrijding. Datum April 18, 2019

Artius, het cultuurpodium Keizerslanden, presenteert maar liefst drie concerten die in het teken staan van de bevrijding.

Op donderdag 2 mei zingen en spelen het  ‘Golden Oldies Duo’ : Vier de Bevrijding
De dames komen met een programma vol met Nederlandse en Engelse liedjes die grote hits waren in de jaren 40-45 en vlak na de oorlog. Denk aan klassiekers als White cliffs of Dover, We’ll meet again, Sentimental journey, In the mood, Don’t sit under the apple tree en Bei mir bist du schön, maar ook Nederlandstalige liedjes als Diep in mijn hart, Als op het Leidseplein de lichtjes weer eens branden gaan en Als sterren flonk’rend aan de hemel staan. Vera Lynn, The Andrews Sisters, Doris Day, Glenn Miller, The Ramblers: ze komen allemaal voorbij! Een ontroerend programma vol herkenning en herinnering.
Aanvang: 14.30 uur
Locatie: ’t Proathuus

Op zondag 5 mei is het de beurt aan het duo: ‘Sweet memories’.
The Sweet Memories waren al eerder bij ons. Maar vandaag treden ze op met een prachtig Bevrijdings-repertoire. De bekende oorlogsliedjes van Vera Lynn mogen natuurlijk niet ontbreken. En er komen ook veel Nederlandstalige liedjes voorbij zoals ‘Rats Kuch en Bonen’, ‘Als op het Leidseplein de lichtjes weer eens branden gaan’, ‘Jij moet gaan’, ‘Ik sta op wacht’ etc. etc.
Aanvang: 14.30 uur
Locatie: ’t ProathuusEn tenslotte komen op zaterdag 11 mei de  ‘Liberation Singers’
Dit projectkoor uit Colmschate komt vanmiddag met liederen rondom de bevrijding in 1945. Speciale liederen maar ook liedjes die in die periode populair waren. Een feest der herkenning dus.
Aanvang: 14.30 uur
Locatie: ’t ProathuusAlle optredens zijn gratis toegankelijk. Een vrije gift is welkom.

Locatie: woon-en zorgcentrum Humanitas
Radboudlaan 1 te Deventer