Gesloten Filmhuis De Keizer lanceert Online filmzaal Datum March 14, 2020

Arthousefilms kun je vanaf nu ook thuis kijken. Filmhuis De Keizer biedt een selectie van de nieuwste films on demand aan. Ze zijn tegen betaling te zien via Picl, een initiatief van 23 Nederlandse filmtheaters.
Er staan typische filmtheaterfilms op die niet bij reguliere aanbieders te vinden zijn. Met een paar muisklikken heb je de film op je computer, tablet of TV. De prijs is vergelijkbaar met een filmkaartje: 8,50 euro, de wat oudere films zie je voor 4,99. 


Programmeur Anton van Amersfoort: “Naar aanleiding van de aangekondigde maatregelen vanuit het RIVM zijn wij genoodzaakt alle filmvoorstellingen in onze zalen tot en met 31 maart 2020 af te gelasten. Via Picl bieden we onze bezoekers toch de mogelijkheid om onze films te zien: De Keizer maar dan thuis. Ook als we weer open zijn, blijft deze zaal een belangrijke aanvulling. Het overkomt onze vaste gasten wel eens dat ze een film graag willen zien maar dat die uit roulatie is voordat ze in de gelegenheid zijn naar de stad te gaan. Op deze manier bieden wij hen de mogelijkheid om deze filmpareltjes ook thuis te kijken.”
 
Over PICL
Nu kan het even niet en soms lukt het je simpelweg niet om naar het filmhuis te gaan voordat een film van het witte doek verdwijnt. Gelukkig heeft Picl daar nu een oplossing voor bedacht. Jouw favoriete filmtheaters bieden vanaf nu óók films aan op Picl – van coming of age en komedies tot roadmovies en drama’s. Je bekijkt zelfs exclusief de allernieuwste films die op dit moment vertoond worden op het grote scherm. Nooit meer wachten, nooit meer missen.
Picl is samenwerking tussen 23 Nederlandse filmhuizen en de Stichting Nederlandse Filmpromotie, opgericht door Anke van Diejen en Noortje van de Sande. Mensen die er alles aan doen om hun enthousiasme voor film over te brengen op anderen. Om zo de zichtbaarheid van en het publiek voor de (Nederlandse) documentaire en artistieke film te vergroten.

Zo bereiken films een groter deel van hun potentiële publiek en kunnen filmhuizen een extra service bieden aan hun bezoekers. Zij hoeven zo nooit meer een film te missen. Ook helpt Picl met het bereiken van een jonger publiek. Al was het maar omdat we een legaal online alternatief bieden voor het illegaal downloaden van film.
Picl is te vinden via de website van Filmhuis De Keizer en via picl.nl. Het aanbod van de films wordt regelmatige geupdate.