Koningsdag vier je in het Worpplantsoen Datum April 18, 2019

Er is altijd wat te doen in het Worpplantsoen. De hele zomer lang. Dit jaar staan er 4 specials op het programma; 27 april Koningsdag, 23 juni Midzomer Multicultureel Muziekfestijn, 14 juli Zeldzaam Mooi Concert en 28 augustus Festival Old Dèventer. De wekelijkse zondagmiddagconcerten zijn van Bevrijdingsdag 5 mei t/m eind september. Het monumentale Worpplantsoen is het oudste stadspark van Europa en het enige wandelpark ter wereld dat in de uiterwaarden is aangelegd. De Muziekkoepel Nering Bögel is DE Parel in het Groen en het muzikale middelpunt.Koningsdag vier je in het Worpplantsoen
Op 27 april is het CODE ORANJE in en rond de koepel. Drie bands uit Deventer en omgeving en fingerstyle gitarist en gitaarbouwer Arnaldo Lopez uit Almelo treden deze middag op. Het feest begint al om 13.00 uur. Achtereenvolgend treden op: The Valiant Fighters met de Deventer Joe Cocker, De allround band 4Acres en de coverband Another Road (Stones, Beatles, CCR, Motown, Soul). Tijdens de bandwissels laat Arnaldo Lopez zien hoe je de gitaar bespeelt in de stijl van de legendarische Chet Atkins en Tommy Emanuel. Hij neemt ook zijn zelfgebouwde ‘Tertz Guitar’ mee. Een hele middag van continue muzikaal vermaak en gezelligheid.Zondagmiddagconcerten van start
Met uitzondering van de ‘specials’ beginnen alle concerten om half drie. Op zondag 5 mei is er ter gelegenheid van Bevrijdingsdag een speciaal concert met twee optredens. BigBand Twello met swingende muziek en rock‘n roll from the Sixties door The Cheetahs. 
Er is weer een heel breed muziek aanbod. Pop, Rock ’n Roll en Beat, Soul, Jazz, Koorzang, Big Band, Americana, Indirock, Country, Westcoast, luisterliedjes, enz.
De stichting Muziekkoepel Nering Bögel zorgt voor het onderhoud en programmering. De toegang en de stoeltjes zijn gratis. De muziek is uiteraard niet voor niks en u kunt daarom bijdragen door een vrije gift. De drankjes die worden aangeboden vanuit de nostalgische kiosk zijn prettig geprijsd en rondom is er voldoende gelegenheid om je picknickkleedje uit te spreiden. Het complete programma staat op de website http://www.muziekkoepelneringbogel.nl .