Kunstcafé op vrijdag 10 november Datum November 3, 2023

Vrijdag 10 november is er weer Kunstcafé (10.15-11.45 uur) in het theatercafé van de Deventer Schouwburg.
Onder de titel Kunst natuurlijk! komen er weer een aantal mooie onderwerpen langs.


De wolkenpartijen van Weissenbruch en van Ruysdael, de kleurige hooimijten van Monet en de bloedrode lucht in ‘De schreeuw’ van Munch: we kennen allemaal de bijzondere effecten van licht en kleur die door deze kunstenaars zijn geschilderd. Uit hun treffende weergave blijkt een scherp waarnemersoog voor atmosferische verschijnselen. Peter Paul Hattinga Verschure, heeft een lijvig boek gemaakt over dit onderwerp. Hij toont aan de hand van prachtige lichtbeelden wat we zelf kunnen zien als we maar weten hoe te kijken. En hoe de kunstenaars erin slaagden de wisselingen van kleur en licht met hun verf te treffen. 

Wat lezen ze bij de Senia leesclub kunstgeschiedenis? Annet Bruggeman licht een tipje van de sluier op.

Blokfluitensemble Deventer Koek zorgt voor de muzikale invulling met muziek uit de Renaissance, aangevuld gevuld met een hedendaagse compositie. 

De fotografie van Arie van ’t Riet is als het ware een versmelting van zijn wetenschappelijke achtergrond als ingenieur en fysicus en zijn passie en liefde voor flora en fauna. Hij legt niet zozeer het uiterlijk, maar vooral de essentie en de kern van de natuur vast. ?Het uiteindelijke resultaat is ontroerend en van een serene schoonheid. Hoe kwetsbaar en fragiel is de natuur als zij haar structuur prijsgeeft. En hoe perfect en feeëriek tegelijk is het resultaat van deze bijzondere fotografie. 
 
Zie ook www.kunstcircuit.nl