Programma Muziekkoepel Nering-Bogel Datum May 25, 2022

Het muziekprogramma voor de komende weken op de zondagen in het Worpplantsoen met op:

Zondag 29, 14.30 – 16.30 uur:
OLD IEZER JAZZBAND
 Een 8 persoons band, ontstaan in 1981 en uiteindelijk doorgegaan als een zesmans “oude stijl” bezetting.
 
De geheel eigen stijl van de OLD  IEZER  JAZZBAND  is een mix van  New Orleans,  Engelse Revival en Dixieland.
Zij vertolken hun repertoire, dat stamt uit de diverse perioden van de jazz muziek, op hun eigen, inmiddels zeer herkenbare manier.
 
Slechts kleine delen van het repertoire zijn gearrangeerd.
De bandleden laten zich niet in de gebaande jazzimprovisaties dwingen. De muziek die de Old Iezer Jazzband ten gehore brengt is levendig en elke keer weer doorspekt met originele invallen. Een wisselwerking met het publiek is een van de belangrijkste pijlers waarop de band drijft, dus wordt ook community singing niet geschuwd.
 
Opvallend veel nummers beginnen met een vrouwen naam, zoals Rosetta, Margie, Alice, Corrina, Dinah, Greetje en  Martha.
Voorkeur van de componisten en de Old Iezer ?
 

Zondag 5 juni, DUBBELCONCERT 14.30 -16.30:
Duo Domenico Graziano & Joris BijleveldJoris Bijleveld studeerde contrabas aan het Hilversums concervatorium, hij is een veelzijdig muzikant en leeft van de vele optredens die hij geeft. Tevens produceert hij muziek en geeft hij muziekles in zijn studio op het industrieterrein van Deventer. Hij is al jarenlang dik bevriend met de Deventer gitarist en kunstenaar Domenico Graziano.
Domenico is kunstschilder en studeerde af aan de kunstacademie van Enschede. Als gitarist is hij autodidact en weet hij de gevoelige snaar raken. Met als muzikale voorbeelden Wes Montgomery, Pat Metheny & Charlie Haden in gedachten, zal het repertoire deze middag bestaan uit luchtige zomerjazz en coole bossa nova’s.
 
Domenico Graziano – gitaar
Joris Bijleveld – contrabas


 
Martin van de Vrugt
Nartin van de Vrugt(Deventer, 1963) is meer dan een singer-songwriter alleen: sinds 1980 schrijft en speelt hij zijn eigen nummers, zich zelf begeleidend op akoestische gitaren en harmonica.
In zijn jeugd geïnspireerd door o.a. Bob Dylan, Joni Mitchell en Neil Young maar later ook de traditionele (Amerikaanse) folk, country, jazz en blues begon Martin in 1980 als straatmuzikant en werkte zich op naar vele kleine en grotere podia in Nederland en daarbuiten.
Zijn shows zijn afwisselend dynamisch en verstild, zijn liedjes ontroeren, niet in de allerlaatste plaats omdat Martin feilloos zijn visie op gevoelens over de wereld en zichzelf weet te vangen en weet om te zetten in mooie teksten, tijdloze muziek en niet in het minst omdat hij er genoegen in schept om de dialoog aan gaat met het publiek.
 
Martin heeft zijn eigen studio waarmee hij voor zichzelf maar, als producer ook met andere binnen- en buitenlandse independent artiesten al prachtige, eigenzinnige cd's opnam. Als producer heeft hij de afgelopen jaren cd's opgenomen met: Martin Korthuis & Band, Iris Rijnsewijn, The Hummingbirds, Orit Shimoni (CAN) en Jessica Kilroy (USA) met Enrico Berretta en met PennyLeen.
 
Je zou kunnen denken dat Martin's muziek in het hokje 'country' of  'folk' gestopt moet worden. Niets is minder waar: zijn liedjes zijn niet onder een noemer te vangen en spreken een groot en divers publiek aan.
 
In februari 2020 kwam zijn achtste solo cd “Across this Sea” uit met daarop acht prachtige nieuwe nummers. De cd is bij optredens te koop en via zijn website te bestellen. Digitaal is het album te vinden op bandcamp.com en Spotify!