Start (eerste) kaartverkoop Schouwburg Datum June 13, 2022

Net als bij de start verkoop van het vorige seizoen kiest de Deventer Schouwburg ervoor om het seizoen in gedeeltes in de verkoop te doen. Dat biedt de mogelijkheid om actueler te programmeren. Er is meer ruimte om voorstellingen toe te voegen aan het programma en in te spelen op actualiteiten. Daarnaast speelt mee dat de theaters in het land ervaren dat bezoekers steeds vaker kort voor een voorstelling pas beslissen een kaartje te kopen.

De urgentie om in mei of juni dan het hele seizoen in de verkoop te doen is er steeds minder. Begin september is het volgende verkoopmoment. Dan gaan alle overige voorstellingen van september t/m januari in de verkoop. Eind oktober start de verkoop voor de maanden februari t/m juni.Op het programma grote cabaretnamen als Bert Visscher, Theo Maassen, Patrick Laureij en Jandino.  Muziek  van de 3J’s, Dutch Eagles en de gelegenheidsband de Musketiers met Bertolf Lentink, Paskal Jakobsen en Paul de Munnik).  De grote reismusical ‘The Prom’ (met o.a. Pia Douwes) en mooie nieuwe Nederlandse producties  als de musical comedy ‘Blind Date’ (o.a.Brigitte Heitzer, Freek Bartels) en de musical ‘Checkpoint Charlie’ met liedteksten van Stef Bos. Klassieke muziek wordt traditiegetrouw verzorgd door de Stichting Kamermuziek Deventer en PHION. 


De Verleiders zijn terug met ‘Door de bank genomen: Tien jaar later’. Een kritische blik op deze verbijsterende ontwikkelingen van de afgelopen tien jaar in een twee uur durende rollercoaster aan feiten, analyses, grafieken en mini-colleges. In de kleine zaal staan o.a. twee intieme persoonlijke toneelbewerking:  ‘Nu ik je zie’ van Merlijn Kamerling met Soy Kroon in de hoofdrol en ‘Moeder van Glas’ naar het boek van Roos Schlikker over haar bipolaire moeder. Met de kinderen naar het theater
Er is ook weer volop aanbod aan jeugd- en familievoorstellingen. Theater is ten slotte iets dat je graag met je gezin wilt beleven. Zo kan je op avontuurlijk onderzoek in ‘Pippi Powerrrrr’. Genieten van de betoverende sprookjesmusical voor de hele familie met ‘Assepoester de Musical’. Het Nationale Theater remixt het klassieke kinderboek ‘Erik of het klein insectenboek’ van Godfried Bomans tot een visuele muzikale familievoorstelling.

Bijzondere projecten die je niet mag missen!
Van 23 t/m 25 september beleef je een theatrale trip in de schouwburg bij ‘Een reis naar de mens’. Het nieuwe theatergezelschap Maria Guerrera maakt immersief theater: bijzondere belevingen waar je midden in staat en waarbij al je zintuigen worden aangesproken. Niet een reguliere voorstelling, maar een theatrale belevenis. Hoe moest dat ook alweer, mens zijn? Een opfriscursus voor wie na de coronapandemie zin heeft om weer onder de mensen te zijn. 

Een groep Oekraïense muzikanten is de oorlog in hun land ontvlucht en heeft onderdak in Nederland gevonden, o.a. in het Irishuis in Deventer. Hieruit is een bijzonder gelegenheidsorkest ontstaan op initiatief van dirigent Jeroen Weierink, het Ukraine Liberation Orchestra (ULO). Zij gaan op tournee langs 22 theaters met Mozarts komische opera ‘Cosí fan tutte’ en staan op 22 maart 2023 in Deventer.

De Deventer Schouwburg is ook een plek voor actuele dialoog om relevante maatschappelijke thema’s een plek te geven en uit te diepen. Dat gaat volop gebeuren rond festival  ‘Fortuyn - over een politieke aardverschuiving’. Vier dagen staat de schouwburg in het teken van de turbulente periode rond de  gemeenteraadsverkiezingen van 2002. Naast het bezoek aan de vlijmscherpe komedie van Toneelgroep Jan Vos (Mansholt, GAS) is er volop ruimte voor dialoog met elkaar. Gesprekken over democratie, het verschil tussen horen & luisteren, politiek, populisme en zeggen wat je denkt. Natuurlijk omlijst met goed eten & drinken. En er mag met elkaar gelachen worden. Graag zelfs. Als je maar luistert naar de ander.

Kortom er staat de stad weer veel moois te wachten. We kunnen nu al zeggen dat het een fantastisch seizoen wordt, met artiesten die staan te trappelen om weer op te treden. 

* N.B. Een aantal voorstellingen in seizoen 22-23 is al in de verkoop. Dit zijn veelal vanwege corona verplaatste voorstellingen of voorstellingen die landelijk al eerder in de verkoop zijn gegaan. Kaarten kopen is nu al mogelijk voor o.a. OG3NE. Waylon, Peter Pannekoek, Van der Laan & Woe en Richard Groenendijk.