Swingende jeugdmusical in de Schouwburg Datum June 1, 2022

De Deventer Musical & Theaterschool La TalenTia staat op zaterdagavond 11 juni met 52 talenten weer op het grote podium van de Deventer Schouwburg voor de swingende jeugdmusical Frease.

Deze, door de leerlingen zelf geschreven, musical is ontstaan door de verhaallijnen van de bekende musicals en films door elkaar te husselen en te komen tot een eigentijds en actueel verhaal. De overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs waar verschillende groepen elk hun eigen terrein afbakenen. Studeren, sporten, grenzen verleggen, pesten en verliefd zijn, het gebeurd allemaal op Het Hoge Vlier. 

Speciaal voor deze eindvoorstelling hebben de leerlingen van La TalenTia een promo opgenomen bij het Etty Hillesum Lyceum / Het Stormink. Waarbij direct wordt aangegeven dat de leerlingen niet alleen met de musical bezig zijn, maar ook veel uitstapjes maken met andere leuke activiteiten. Ook zijn de leerlingen onlangs de studio ingedoken om echte backing vocals op te nemen. Deze worden gebruikt ter versterking van het geluid in de Deventer Schouwburg.
Kortom, alles is aanwezig om er een swingende musical voor jong en oud van te maken met veel herkenbare nummers uit Grease, Frozen, Legaly Blond, The Prom en High School Musical.

Laatste loodjes
“Er zijn in de komende weken nog maar een paar repetities en er moet nog best wat werk verricht worden, maar dat gaat helemaal goed komen”, aldus Tatia Feije die inmiddels al weer 13 jaar geleden samen met Olaf Otten is begonnen met La TalenTia.
“Het seizoen 2021/22 is een kort seizoen omdat wij door de naweeën van de corona veel later zijn begonnen dan normaal. Op 16 september 2021 stonden wij met onze, steeds maar uitgestelde, voorstelling “Goedemorgen Deventer” nog in de Deventer Schouwburg. Half oktober zijn wij pas begonnen aan dit stuk en hebben eigenlijk tot aan de dag van vandaag nog geen 1 keer met een volledige groep kunnen repeteren. De laatste weken hebben wij duidelijk een grote inhaalslag gemaakt. Zeker nadat wij eindelijk ook nog een extra zangcoach aan ons team hebben kunnen toevoegen. Mede daarom weet ik het zeker! Zaterdagavond 11 juni 2022 staan er om 19:00 uur 52 stralende talenten in de schijnwerpers”.

De kaartverkoop is inmiddels in volle gang en er zijn uiteraard nog een paar mooie plekjes beschikbaar. Op de website van de Deventer Schouwburg staat bij de beschikbare kaartjes inmiddels “Laatste kans”, dus wees er wel snel bij.

In de week na de voorstelling, vrijdag 17 juni 2022 organiseert La TalenTia de jaarlijkse, gratis, proefles voor belangstellenden in de leeftijd van 8 t/m 20 jaar. Voor meer informatie hierover kunt u kijken op de website www.LaTalenTia.nl