Bakkerij Nollen 3e op NK Broodbakken Datum November 10, 2022

Op 9 november 2022 kwamen bakkers uit heel Nederland samen om zich aan elkaar te meten en van elkaar te leren tijdens de BakkersVakWedstrijden 2022. Heel even kwamen de zorgen van de branche op de achtergrond te liggen en was er plaats voor pure liefde en positieve energie voor de ambacht.
Samenhorigheid, bewondering en competitiedrang gingen hand in hand. Een mooie gezellige en warme avond in de Abe Lenstra stadion, Heerenveen.


Het was een enorm sterk deelnemers veld en er waren weer meer deelnemers dan gedurende de Corona pandemie.
De jurytafels lagen vol met mooie heerlijke producten en het was een hele opgave om met zorgvuldigheid en volledige concentratie alle 24 producten te beoordelen.

In de koningsklasse Brood was de concurrentie “moordend” zoals Gerrit Huckriede broodbakker bij Bakkerij Nollen het omschrijft.
Gerrit werd afgelopen maart met Het Nederlandse BoulangerieTeam tweede tijdens de Wereldkampioenschappen.

“De bakkers op de eerste en tweede plaats zitten in de eindfase om Meester Boulanger te worden. Nou dan kun je echt wel wat en heb je natuurlijk ook wat om te bewijzen.
Ondanks dat ik ze het gun, hadden wij natuurlijk zelf graag willen winnen. Mijn eerste reactie was dan ook: er is maar één plaats en dat is de eerste plaats. Dit houdt ons wel scherp en hongerig.”, zegt Huckriede met een glimlach.“Wij zijn wel super trots dat onze desembrood nummer één is geworden.” vult Jeffrey van der Meer Teamleider Brood bij Bakkerij Nollen snel aan.
Vincent Nollen: “Absoluut en zoals de organisatie ook al vermelde is desembrood steeds populairder bij klanten en een product waarmee ambachtelijke bakkerijen zich onderscheiden.
Het was een mooie en leerzame avond. Ondanks alle uitdagingen blijft het een schitterend en speciaal beroep, zoveel hardwerkende mensen die met liefde heerlijke verse producten maken voor de bevolking.”