Coaching met beide benen op de grond Datum March 3, 2021

Een mooie en zeker ook spannende tijd voor Esther Evers. Ze heeft de stoute schoenen aangetrokken en is haar eigen Coaching, Reading & Healing praktijk vanuit huis aan de Sallandstraat in Deventer gestart. Op een mooie zaterdagochtend zit ik met haar aan de keukentafel om te praten over haar motivatie en drive om deze stap naar zelfstandigheid te nemen en geeft ze haar nuchtere kijk op het stigma van ‘zweverigheid’ dat aan sjamanisme kleeft.
 
Al van jongs af aan wist Esther dat ze andere mensen wilde gaan helpen. Alleen op welke wijze was toen nog niet duidelijk. Dat ze een zekere mate van (hoog) ‘sensitiviteit’ in zich had openbaarde zich toen ze na haar studie gingen werken in het bedrijfsleven. In diverse marketingfuncties die ze vervulde was het niet altijd even makkelijk om met deze ‘sensitiviteit’ om te gaan. Enerzijds het willen helpen en andere kant toch vaak de harde wereld van de commercie. 
 
Esther had het naar de buitenwereld toe voor elkaar. Een leuke baan, getrouwd en een mooi huis. Het perfecte plaatje zou je zo zeggen, maar toch klopte er iets niet. Ze had het gevoel dat ze haar leven leidde naar de verwachtingen van anderen. Op haar 28e levensjaar begon het voor haar te wringen. Ze ging scheiden en haar wereld stond letterlijk op de kop.
 
Op dat moment had ze zelf behoefte aan coaching en kwam het sjamanisme op haar pad. Ze merkte dat die manier van coachen haar goed hielp en dat die net een laag dieper kwam. Op dat moment besloot ze: ‘Dit is het! Dit wil ik ook gaan doen!’ Daarom is ze vier jaar geleden zelf een opleiding in sjamanisme gaan volgen. 

“In mijn coaching gesprekken ga ik altijd een laag dieper”

Sjamanisme klinkt al snel heel zweverig, maar eigenlijk is het tegenovergestelde waar. Je moet juist heel erg met beide benen op de grond staan om mensen goed te kunnen helpen. Het is een oude levenswijze die ervan uitgaat dat alles met elkaar verbonden is en dat kun je dus heel goed toepassen in coaching, omdat je meer vanuit een holistische blik naar de problemen of blokkades kijkt die mensen hebben. ‘Ik kijk dus echt wat er onder de oppervlakte speelt’ vertelt Esther. ‘Dat is juist waardevol, helemaal in deze tijd. Als je bij mij in de praktijk komt, kun je vooral een nuchtere, duidelijke en rustige aanpak verwachten. Ik vind het belangrijk dat ik alle tijd en aandacht voor mijn cliënten heb, zodat zij weer in hun kracht kunnen komen’ zo eindigt Esther haar verhaal. 
 
In haar praktijk werkt Esther op basis van reading en healing, maar altijd gecombineerd met coachingsgesprekken. Het doel is om een innerlijke verandering bij mensen tot stand te brengen. Tijdens een reading kijkt ze onder de oppervlakte, wat mensen beweegt en waar ze tegenaan lopen.
Healing betekent letterlijk ‘heel’ maken. Een healing brengt in beweging wat vast zit en helpt je weer in balans te komen. ‘Een wat bekendere healing-vorm is bijvoorbeeld het Japanse reiki. Daar kun je het dus mee vergelijken, alleen zet ik dus een sjamanistische methode in’ aldus Esther.
 
Na een kennismakingsgesprek kijkt Esther waar jij je wilt ontwikkelen of waar je tegen aan loopt. Vanuit daar komt er een behandelplan welke past bij jouw vraagstuk. Soms kan 1 sessie genoeg zijn en soms zullen er meerdere sessies nodig zijn. Haar intentie is om jou zo volledig mogelijk te kunnen helpen en daarvoor maakt ze gebruik maken van verschillende sjamanistische technieken.
 
Dit zijn onder andere:
meditatie
drum voor ontspanning en gronding
kijken naar de oorzaken van pijn en ongemakken
smudgen: het energetisch schoonmaken van lichaam en aura
(medicijnwiel) reading
uitbalanceren van de chakra's
healing technieken
energetische blokkades verwijderen
soul retrieval
 
Heb je vragen, mis je zelfvertrouwen, stap je iedere keer weer in dezelfde valkuil, loop je vast of weet je het gewoon even niet? Bij Esther ben je aan het juiste adres. 
 
Esther Evers Coaching, Reading & Healing
Sallandstraat 47
7412 WC Deventer
+31(0)619638294
info@estherevers.nl


 
©hanzestad.nl