De Cultuursjaal: 1250 jaar Deventer geschiedenis Datum November 29, 2018

Ter ere van het 1250 jarig bestaan van Deventer is Claudi Janssen van wolspeciaalzaak Dol-op-Wol aan de Kleine Overstraat 6, een bijzondere samenwerking aangegaan met de bekende ontwerpster Christel Smallegange van Chrizknits. De uitkomst daarvan is de Deventer Cultuursjaal, een prachtige omslagdoek die je al breiend meeneemt door de geschiedenis van onze prachtige stad Deventer.

Het breipatroon werd de afgelopen maanden al in het diepste geheim door twee testbreisters gebreid en is vanaf vrijdag 7 december in het echt te zien bij Dol-op-Wol. Dan vind ook de officiële release plaats waarbij de ontwerpster Christel Smallegange natuurlijk niet zal ontbreken. De release zal vanaf 12.00 uur gepaard gaan met een Meet & Greet  met de ontwerpster die dan ook de patronen van de aangeschafte breipakketten persoonlijk zal signeren.

De Deventer Cultuursjaal neemt je mee langs alle bezienswaardigheden van onze oude Hanzestad. Vanaf het Worpplantsoen in de punt van de sjaal, over de IJssel varend met het voetveer of rijdend over de Wilhelminabrug, door naar de skyline van Deventer met o.a. de Lebuïnuskerk, de Waag  en vele andere gezichtsbepalende gebouwen. Daarboven de bogen van de oude vestingmuur, de strakke rechte ramen van het stadhuis met daarin de vingerafdrukken, afgewisseld met afbeeldingen kenmerkend voor Deventer, zoals bijvoorbeeld het Dickens Festijn, de Boekenmarkt en nog veel meer. De kleuren in de rand vertegenwoordigen de kleuren van voetbalclub Go Ahead Eagles en daarmee ook de kleuren van het Wapen van Deventer. Kortom de geschiedenis van de stad samengevat in een gebreide omslagdoek!

Officiële release op Zondag 2 december van 13.00 tot 16.00uur bij
Dol-op-Wol (Kleine Overstraat 6).