De Twentse Bierbrouwerij komt met eigen bierkoek. Datum October 6, 2020

Gedeelde passie voor eten & drinken en bovenal Twents vakmanschap: de bierkoek is ontstaan uit een unieke samenwerking tussen de koekenbakkers van Vondelkoeken en de Twentse Bierbrouwerij.

Het gaat om een variant op de Vondelspeculaas, de bekende koek uit Deventer die tot 1995 werd gebakken aan de Joost van den Vondellaan. Twee jaar geleden gaf Opa Frans Ruhof het recept van die koek door aan zijn kleinzoon.

Gijs Ruhof en Anthony van Duiven, beide 21 jaar oud, bakken alle koeken eigenhandig in hun bakkerij in Almelo. Alles is echt met de hand gemaakt zegt Gijs: “Alle ingrediënten zijn van top kwaliteit, anders werken we er niet mee. De koeken bevatten geen e-nummers. Elke koek wordt in onze eigen bakkerij ambachtelijk gebakken. Het recept is al die tijd bewaard gebleven binnen de familie. Ook vandaag de dag nog gebruiken wij dezelfde ingrediënten van vroeger.”

De nieuwste smaak is de Twents Honing Tripel koek. De naam zegt het al, deze koek is gemaakt van Twents Honing Tripel van de Twentse Bierbrouwerij. De overige ingrediënten zoals geroosterde cashewnoten, papaya, steranijs en koriander maken deze koek uniek en het proeven waard. Twents Honing Tripel koek. Hard van buiten, zacht van binnen. Donders lekker!

Proeven?
De bierkoek wordt standaard geserveerd bij de koffie in het proeflokaal van de Twentse Bierbrouwerij in Hengelo. Daar kun je de bierkoek tevens kopen voor € 4,95 (250 gram) per stuk.