Hack YOUR CITY Datum June 16, 2022

Op vrijdag 17 juni vindt op het innovatiecampus de Gasfabriek de eerste editie van 'HACK YOUR CITY'. Een jaarlijks terugkerende hackathon voor IT-professionals en -studenten. Elke editie richten we ons op een actueel thema binnen ons vakgebied, laten ons op digitaal vlak inspireren door verschillende sprekers en gaan we tezamen prototypen, hacken en ontwikkelen.
 
Cybersecurity
Deze editie van 'HACK YOUR CITY' richten we ons op het actuele thema 'Cybersecurity'. Hoe beschermen wij onszelf, ons bedrijf en zelfs de stad tegen cybercriminelen en hackers? Onder leiding van diverse specialisten vanuit Centrum voor Veiligheid en Digitalisering en ethisch hacker Erik Rutkens (Zerocopter) duiken de deelnemers diep in de donkere wereld van de cybercriminaliteit.
 
Natuurlijk wordt er ook zelf gehacked. In wedstrijdvorm gaan we  de strijd aan met elkaar en met (fictieve) hackers die het gemunt hebben op Deventer. In een race tegen de klok zullen teams van IT-professionals en studenten diverse hacking challenges voltooien in de vorm van een ‘Capture the Flags’. Deze challenges zijn van verschillende niveaus zodat het voor iedereen een uitdaging is, van junior tot doorgewinterde developer.

Centraal in al deze challenges staat natuurlijk Deventer, als stad. Waarin verschillende organisaties een bijdrage hebben geleverd zoals Saxion, Aventus en zelfs de burgemeester Ron König een prominente rol speelt. Via deze teaser video is alvast een kleine sfeerimpressie te zien.
 
Deventer als IT stad
Deventer is een IT stad pur sang. Vanuit Deventer en omgeving wordt er gebouwd aan software die de hele wereld over gaat. Deventer Informatiestad, een aantal bevlogen Digital Agencies (Programic, MSML, MapGear, Toomba  & Syscon), onderwijsinstellingen Saxion en Aventus en de Gemeente Deventer hebben daarom de handen in elkaar geslagen om al het IT talent in Deventer en omgeving bij elkaar te brengen. Centraal staan daarbij inspiratie, verbinding, digitale uitdaging en een goede dosis fun!
 
Aanmelden Hack you City nog mogelijk
IT-professionals en studenten die in zijn voor een uitdaging kunnen zich nog aanmelden via de volgende link: https://forms.office.com/r/ZiQDSDcLRT. Deelname is volledig kosteloos, er zijn nog maar een klein aantal plekken beschikbaar.
 
Meer informatie is te vinden via https://hackyourcity.tech
 
Waar en wanneer
Vrijdag 17 juni 2022
Van 10.00 tot 17.00 uur
Innovatiecampus de Gasfabriek
Zutphenseweg 6, Deventer