Martin Bolderman bruist van energie Datum April 22, 2020

In 2017 startte Martin Bolderman zijn bedrijf Sportverlichting.com. Het idee voor zijn bedrijf ontstond bij tennisvereniging de Boerehofstee in Wilp, waar Martin als bestuurslid tegen een hoge energierekening voor de tennisclub aanliep. Dat zette hem aan het denken. Dat moet toch anders kunnen was zijn visie.

Als vrijwilliger van de club ging hij op pad om zich te laten informeren over led sportveldverlichting voor buiten op de masten van de tennisclub, om zodoende de energierekening van de club te halveren. Op zijn zoektocht kwam hij erachter dat er niet veel specialisme in het vakgebied bestond. Dus dan maar zelf de uitdaging opgepakt, contact gezocht met leveranciers en installateurs. En het eindresultaat was dat de Boerehofstee als eerste club in de regio duurzame led-verlichting op zijn tennisbanen had. Het eerste project was geboren en als snel smaakte dat naar meer.Nu, een kleine vier jaar later, is er veel veranderd. Hij heeft met zijn Sportverlichting.com inmiddels een team van 10 medewerkers in dienst. Hij heeft net een nieuw pand betrokken aan de Gotlandstraat in Deventer en de toekomst ziet er rooskleurig uit. Buiten zijn eigen team is er voor Sportverlichting.com een heel peloton aan zzp-ers en onderaannemers druk bezig met het installeren van led-verlichting op grote hoogte door heel Nederland.

Coronacrisis
Het was dus wel even degelijk schrikken voor Martin toen de overheid op 15 maart j.l. alle sportclubs op slot deed. Even was er de angst wat dat gaat doen voor het bedrijf op lange termijn, aangezien sportclubs de belangrijkste doelgroep zijn. Voor de korte termijn zag het er allemaal nog prima uit, aangezien de lopende opdrachten zeker tot aan juli gewaarborgd waren. Dus gelukkig voorlopig geen werktijdverkortingen voor het personeel of aanspraak op het noodfonds van de overheid.

Ook draagt Sportverlichting.com een steentje bij aan het tegengaan van de coronacrisis. Met ondernemers in de regio steunt het bedrijf een initiatief om ouderen in contact te brengen met familie middels speciale tablets. Kansen
Normaal gesproken gaat het team van adviseurs naar een sportclub om uitleg te geven over verduurzaming en om de besparing op de energiekosten inzichtelijk te maken. Dat kan nu natuurlijk niet meer. Dus er moest snel een andere manier van benaderen, inventariseren en informeren gevonden worden. Wat zeker in deze onzekere tijden van belang is dat er een luisterend oor geboden wordt en dat ervaringen vanuit andere clubs gedeeld worden.

Hoe werkt dat nu in de praktijk?
Het begint natuurlijk met goede communicatie naar de klant. Uiteraard kunnen ze op dit moment niet fysiek bezocht worden dus maakt Sportverlichting.com maximaal gebruik van de digitale kanalen. Videoconference, maar ook ouderwets de telefoon pakken en vooral veel nuttige informatie via de mail naar de sportclubs zenden. Deze methode zorgt ervoor dat er nog steeds goed contact is met de klant en heeft als effect dat het team druk in de weer is. Het contact met de clubs is best intens, en de adviezen gaan niet alleen over energiebesparing maar ook over interessante mogelijkheden zoals de BOSA subsidie die de clubs kunnen ontvangen. Door ook mee te denken over slimme en innovatieve oplossingen, zoals verlichting bedienen op afstand via een app, draagt bij aan de mogelijkheden voor een sportclub om ’s avonds buiten te kunnen sporten zonder het clubhuis te hoeven openen.Recent succes
Onlangs heeft het Deventer bedrijf een mooie opdracht in de Keuken Kampioen Divisie weten te scoren. Nadat ze al eerder FC Dordrecht in de led-verlichting hebben gezet heeft nu ook TOP Oss gekozen om hun stadion om te bouwen naar duurzame led-verlichting. Een hele mooie opdracht in deze onzekere tijden en een garantie dat het team van Sportverlichting.com weer een mooie periode vooruit kan kijken. Martin Bolderman is dus een tevreden man. Trots op zijn team en de veerkracht die ze tonen in deze tijd van corona. Vol vertrouwen kijkt Martin naar de toekomst voor zijn bedrijf, gevestigd in onze mooie Hanzestad.

 © Hanzestad.nl - Paul Kusters