Nederlandse BoulangerieTeam 2e op WK! Datum March 30, 2022

Van 26 tot en met 29 maart was het Wereldkampioenschap voor de beste broodbakkers van over de hele wereld. Tijdens Europain Paris in Expo Porte de Versailles in Parijs streden 11 nationale teams tegen elkaar.

Elk team bestond uit 3 leden, die op de 4 verschillende disciplines brood, viennoiserie, artistieke test en “gourmet baking” de competitie aangingen met de andere deelnemende teams.

Het was de 11de editie van deze prestigieuze kampioenschap, die begon met een briefingdag waarbij de 4 verschillende opdrachten werden toegelicht. Op 3 van de opdrachten konden de teams zich naar aanloop van de kampioenschap voorbereiden,

de 4de was een verrassingsopdracht. Over 3 dagen werden de 11 teams verdeeld en konden zij het beste van hun vakmanschap laten zien.

Hans Som de bondscoach van het team vatte de wedstrijd als volgt samen: “Het was een enorm sterk deelnemersveld. De 11 beste teams van de wereld, met ieder andere kwaliteiten en culturele inslag.

Geweldig om te zien hoe jonge bakkers zich ontwikkelen onder invloed van nieuwe trends en technieken. Maar het vakmanschap van grondstofkennis en werkwijze blijft nog steeds altijd het verschil maken.

En dat betekent trainen, trainen en trainen. Ben beretrots op ons team en al het harde werken heeft haar vruchten afgeworpen! We zijn niet alleen als tweede geëindigd, maar Gerrit Huckriede heeft ook nog eens de hoogste punten ontvangen.”.

Gerrit Huckriede broodbakker bij Bakkerij Nollen vult opgetogen aan: “Dit was echt geweldig om mee te maken, het is echt topsport. Iedereen is zo enorm gedreven en vaardig. Je leeft er zo lang naar toe. Zoveel uren bezig geweest met voorbereiden en perfectioneren.

De sfeer was geweldig en de omgeving perfect. We waren omgeven met vakidioten en liefhebbers. En dan word je ook nog eens tweede na 3 lange dagen, een grote ontlading en blijdschap!”.

Vincent Nollen: “Ontzettend trots! Ik ben heel blij dat Gerrit zich zo goed weet te ontwikkelen. Hij is enorm ambitieus en gedreven. Een aanwinst voor onze bakkerij, waarmee het ambacht niet alleen bewaard blijft maar zich ook ontwikkelt.”