Nieuw in Deventer: vegetarische afhaalmaaltijden Datum March 4, 2021

Ook Esther ter Hart is evenals vele collega horecaondernemers getroffen door de coronacrisis. Esther was voor de uitbraak van de pandemie werkzaam als vegetarisch en veganistisch kok voor met name groepen op festivals, congressen, opleidingen en groepsuitjes. Het was en is helemaal haar grote passie. Mooie vegetarische gerechten en buffetten maken en vooral het haar gasten naar de zin maken. Maar door de uitbraak van het coronavirus was er plotsklaps geen werk meer.  Esther is echter niet het type om bij de pakken neer te gaan zitten. Ze gaat vegetarische afhaalmaaltijden vanuit huis maken en desgewenst bezorgen voor de inwoners van Deventer.Mexicaanse enchilada’s met een vulling van linzen, tomaat en verse spinazie, guacamole, sour cream, tortilla chips en salade


Het grappige is dat Esther uit een slagersfamilie komt. Op 22e jarig leeftijd was ze op reis in India. Daar is de cultuur voornamelijk vegetarisch. Ze keek daar haar ogen uit. De vegetarische keuken   openbaarde zich letterlijk aan haar. Het was het omslagpunt. De kleur van de gerechten, het gebruik van specerijen en de verse ingrediënten maakte diepe indruk op haar. Ze volgde diverse kookcursussen in India en leerde zo de fijne kneepjes van het vegetarisch en veganistisch koken. In India is het vegetarisme a way of living. Deze kennis en levensstijl nam Esther mee terug naar huis.

Eenmaal terug in Nederland begon Esther voor vrienden en familie te koken. Dit beviel zo goed en de reacties waren zo positief dat ze in 2014 besloot haar eigen bedrijf op te zetten. Als vegetarisch kok liet ze zich inhuren door groepen en ging daar vaak voor meerdere dagen aan de slag met het bereiden van gezonde vegetarische maaltijden. Ook het geven van workshops sloeg enorm aan. Het haar klanten bewust maken van een gezonde levensstijl in combinatie met lekker eten bleek een gouden combinatie.

 

Esther woont nu sinds 1,5 jaar in het hart van Deventer. En ze heeft ambitieus de draad weer opgepakt door vegetarisch eten nu voor iedereen in Deventer bereikbaar te maken. Vanuit haar gezellige keuken gaat ze elke dag van de week (maandag t/m vrijdag) een smakelijk en gezond gerecht maken. Ze gebruikt geen pakjes en zakjes maar uitsluitend verse ingrediënten. Een greep uit de gerechten die Esther gaat bereiden zijn een vegetarische lasagne, gado gado of lekkere Mexicaanse enchiladas. Check de facbookpagina of de website voor het weekmenu. In het weekeinde kun je in overleg met Esther zelf je voorkeur voor een maaltijd aangeven. 

Van maandag 8 t/m zondag 21 maart heeft Esther een mooie aanbieding. Voor slechts 12,50 kun je de gerechten bestellen en afhalen bij Esther. Bezorgen doet ze ook. Voor 1,50 extra komt ze de maaltijd bij je aan huis (alleen in Deventer) afleveren.


Verse broccolisoep met mascarpone

Voor meer informatie en bestellingen neem contact op met:
Hartverwarmend koken
Esther ter Hart
06-82 00 99 11
http://hartverwarmendkoken.nl/