Agenda

Programma november Deventer Schouwburg

20-05-2018 12:05 tot 30-11-2018 12:00
Het  november programma van de Deventer Schouwburg met op 27, 28 en 29 november

EVITA de musical       
Brigitte Heitzer, René van Kooten, Esmée Dekker, Yoran de Bont e.v.a.     
Dé musicalklassieker die generatie na generatie weet te ontroeren
Musical | 20.00 uur

   


Voor het hele programma ga naar http://www.deventerschouwburg.nl/programma
 

Vrijdag 16 november Lezing over Jacht en jachthonden

20-05-2018 07:21 tot 16-11-2018 12:00
Rode Kruis gebouw H.G. Gooszenstraat 10, 7415 CL Deventer www.deventerhuisgenoten.nl
Jagen is meer dan een tijdverdrijf van onze koninklijke familie. Was het vroeger een liefhebberij van de hoogste standen, tegenwoordig wordt de jacht vooral beoefend door natuurliefhebbers. Zij zijn gebonden aan strenge regels en mogen niet zomaar dieren neerschieten. Veel beheerders van natuurterreinen, zoals Staatsbosbeheer, stellen jaarlijks vast hoeveel exemplaren van de verschillende wildsoorten mogen/moeten worden geschoten, om te zorgen dat de wildstand gezond is en de resterende dieren goede overlevingskansen hebben.


Op 16 november komt Sieka Knol bij Deventer Huisgenoten een lezing houden over de jacht en jachthonden. Zij zal iets vertellen over de geschiedenis ervan, en ingaan op het moderne jachtbedrijf. Hoe honden daarbij helpen, laat zij zien met haar eigen jachthond, een Drentsche Patrijshond (foto).

Vrijdag 16 november, 14.30 uur.
Rode Kruis gebouw H.G. Gooszenstraat 10, 7415 CL Deventer
Toegang leden € 5
Niet-leden betalen € 10 maar geïnteresseerden in ons netwerk voor 50plussers mogen één keer gratis een activiteit bijwonen.
Meer informatie via 06-48646798 of info@deventerhuisgenoten.nl

Zondag 18 november Middag van het Kookboek

20-05-2018 07:20 tot 18-11-2018 12:00
Boekenstad Deventer is op zondag 18 november het decor voor de Middag van het Kookboek. In het kader van de Kookboekenweek gaan Garrelt Verhoeven (Deventer Verhaal) en Jonah Freud (De Kookboekhandel) deze middag in gesprek met gasten uit de wereld van het kookboek. 

Naast grande-dame Claudia Roden (BBC) geven ook Janny van der Heijden (Heel Holland bakt), Nadia Zerouali en Merijn Tol (24Kitchen) acte de présence in Theater Bouwkunde. Uiteraard zijn er tijdens deze bijzondere boekensalon tal van hapjes en proeverijen in restaurant Bouwkunde en kunnen bezoekers hun boeken laten signeren door de aanwezige auteurs.Crème de la crème kookboekenauteurs 
In de derde week van november is de kookboekenweek in Nederland, met onder meer de uitreiking van de Johannes van Damprijs en de prijzen voor de beste kookboeken van het jaar. Deze gelegenheid vormde het uitgangspunt om de Middag van het Kookboek op te zetten. ‘We mogen wederom geweldige gasten ontvangen in Deventer’ aldus Garrelt Verhoeven van Deventer Verhaal. Claudia Roden had haar eigen kookprogramma op de BBC en werd internationaal onderscheiden voor haar boek ‘De Joodse Keuken’. Nadia Zerouali is bekend van haar tv programma’s en kookboeken met Merijn Tol zoals ‘Souq’ en ‘Arabia’ en Janny van der Heijden kennen we natuurlijk van het programma ‘Heel Holland Bakt’. Dobby Ferro is fervent verzamelaar van historische kookboeken en kinderkookboeken, Jigal Krant is o.a. jounalist en schrijft over zijn liefde voor de culinaire stad Tel Aviv, Maroeska Metz is bekend van haar interieurontwerpen en van haar hand verscheen afgelopen voorjaar ‘Hoe dan?!’ Annette van Ruitenburg schrijft o.a. over vergeten groenten en over Texel en de andere Waddeneilanden, Jeroen Thijssen is schrijver en culinair journalist, in november verschijnt zijn biografie over Johannes van Dam.

De middag wordt geleid door Jonah Freud en Garrelt Verhoeven. Jonah Freud is eigenaar van de Kookboekhandel in Amsterdam en werkt als culinair journalist voor onder meer het Parool. Garrelt Verhoeven is naast directeur van Deventer Verhaal ook voorzitter van de Stichting Gastronomische Bibliotheek Amsterdam en jurylid van de Johannes van Damprijs. De middag vindt plaats in Theater-Restaurant Bouwkunde. Het restaurant wordt door de restaurantgidsen geroemd om de goede prijs-kwaliteitverhouding en de interessante wijnkaart van gastvrouw en vinologe Heleen Boom. Boekhandel Praamstra is deze middag aanwezig met kookboeken.

Informatie
De Middag van het Kookboek start om 15.00 uur in Theater Bouwkunde. Aansluitend serveert Restaurant Bouwkunde vanaf 19.00 uur het ‘Johannes van Dam – Diner’. Kaarten voor de Middag van het Kookboek kosten € 17,50 en zijn verkrijgbaar via Theater-Restaurant Bouwkunde. Het 3-gangen diner kost € 52,- exclusief drankjes en inclusief toegang tot de Middag van het Kookboek. Het diner is een aanschuifdiner bij elkaar aan tafel, het restaurant is exclusief geopend voor de bezoekers van de boekensalon. Meer informatie en tickets via http://www.theaterbouwkunde.nl/programma/archief/boekensalon-13/

Vrijdag 23 november Passie voor Muziek

20-05-2018 07:18 tot 23-11-2018 20:00
Hof van Salland Diepenveen www.passievoormuziek.nl

Vrijdag 23 november Vrijwilligersavond in de Deventer Schouwburg

20-05-2018 07:17 tot 23-11-2018 18:00